PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în România, până vineri

PROGNOZA METEO. Vremea va fi instabilă în următoarele zile. Va ploua şi vântul va prezenta intensificări pe arii relativ extinse în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și la munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 23 de grade. Şi în Capitală vremea va fi instabilă şi vor fi averse, descărcări electrice și intensifricări de scurtă durată ale vântului.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 13:33
PROGNOZA METEO. Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în România, până vineri

PROGNOZA METEO. La noapte, cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice în regiunile sud-vestice, vestice, nordice, centrale, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. În Banat și în Oltenia cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe crestele montane precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la altitudini mari rafalele vor atinge viteze de până la 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a nopții vor mai fi averse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină pe arii relativ extinse în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și la munte și local în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 10…15 l/mp și pe suprafețe mici 30…40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales după-amiaza și noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice și intensifricări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile vestice, în extremitatea de sud-est a țării și pe arii relativ extinse în restul teritoriului. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor depăși 20…25 l/mp. Izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și noaptea local vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru înnorări, averse și descărcări electrice va fi mai ridicată după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi în general instabilă și se va răci în jumătatea de nord-est a țării, unde înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În celelalte regiuni valorile termice vor mai crește ușor față de intervalul anterior, cerul va fi variabil, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat, cu precădere după-amiaza, iar vântul va sufla slab până la moderat. Izolat vor fi condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată după-amiaza. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

De duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată în primele două zile din interval, apoi se va răci ușor. Local și temporar vor mai fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în primele două zile din interval, apoi se va răci ușor. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi ridicată.