PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în toată ţara. Disconfortul termic va fi accentuat, dar nu vor lipsi ploile

PROGNOZA METEO. În următoarele zile se anunţă vreme călduroasă în toată ţara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie și podiș. Nu vor lipsi nici aversele ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În Bucureşti, joi, vremea va fi caniculară la amiază, disconfortul termic va fi accentuat.

RomaniaTV.net
26 iun. 2019, 13:18
PROGNOZA METEO. Vreme călduroasă în toată ţara. Disconfortul termic va fi accentuat, dar nu vor lipsi ploile

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi călduroasă, local caniculară în zonele joase de relief. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități la câmpie și podiș. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și noaptea gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere, la început în regiunile din jumătatea nordică a țării, la deal și la munte, apoi local și în rest. Vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi caniculară la amiază, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate noaptea, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza, iar pe arii restrânse în sud și la munte și cu totul izolat în restul teritoriului, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Moldova și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul Moldovei și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea va continua să se răcească. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și seara în est, sud-est și la munte, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi ziua, în zona de munte și local în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și 28 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza, dar condițiile pentru ploi slabe, de scurtă durată, vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va continua să scadă ușor, astfel încât maxima va fi de 26…27 de grade, iar minima de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ: Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și spre seară, dar numai cu totul izolat vor mai fi ploi de scurtă durată, cu precădere în est și la munte. Vântul va avea intensificări temporare, ziua, cu precădere în nord și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 32 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30….31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Săptămâna viitoare vremea va continua să se încălzească. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată la sfârșitul intervalului.

LA BUCUREŞTI: Vremea va continua să se încălzească. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va scăzută.