PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească de joi. Când începe să plouă la Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vreme se răceşte semnificativ joi în România, la început în vestul şi în jumătatea de nord a ţării. În restul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie. Spre seară, frontul de aer rece ajunge şi în regiunile sud-estice. Acest lucru face ca temperaturile maxime să nu mai depăşească 16 grade Celsius vineri în Capitală.

RomaniaTV.net
03 oct. 2019, 02:56
PROGNOZA METEO. Vremea începe să se răcească de joi. Când începe să plouă la Bucureşti

PROGNOZA METEO JOI: În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua moderat cantitativ, iar valorile termice vor fi semnficativ mai scăzute față de cele din ziua precedentă. În restul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldă decât normal la începutul lunii octombrie, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor va fi în extindere. Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta local prin averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină, cu probabilitate mai mare după-amiaza în Transilvania și Moldova, iar seara și noaptea în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 40 l/mp. În cursul nopții, în zona montană, la peste 1700 m altitudine, vor fi precipitații mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Banat și în Crișana și 30…31 de grade în sudul Munteniei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal la începutul lunii octombrie, astfel că maxima termică va fi de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua și temporar va ploua; vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul nopții. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior în sud și est, astfel că la nivelul întregii țări valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Cerul va deveni variabil în regiunile vestice și nord-vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi înnorări și ploi pe arii relativ extinse. Cantitățile de apă vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu o probabilitate mai mare în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar trecător se mai pot semnala descărcări electrice. La altitudini mari, în special în Carpații Meridionali, vor fi posibile lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile extracarpatice și în zona montană aferentă, iar izolat și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei. Temperatura maximă va fi de 14…16 grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.

PROGNOZA METEO SAMBATA: Vremea se va menține rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țării, unde temporar va ploua, în timp ce, în restul teritoriului, vor fi perioade cu înnorări și ploi pe arii restrânse. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat pot fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua la munte și în sud-est, iar noaptea în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade, iar cele minime între 5 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI: Vremea se va menține rece pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICA: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord-est a țării. În zona montană înaltă vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, precum și în sudul, vestul și centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

PROGNOZA METEO LUNI: Vremea va fi răcoroasă în majoritatea zonelor. Local și temporar va ploua.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi răcoroasă și vor fi posibile ploi tempoare.


loading...