PROGNOZA METEO. Ninsori la munte, ploi în rest. Spre sfârşitul săptămânii temperaturi scad simţitor

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie. Va mai ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și local în Dobrogea și în Moldova. La munte se anunţă precipitații slabe și sub formă de ninsoare. 

RomaniaTV.net
27 nov. 2019, 15:22
PROGNOZA METEO. Ninsori la munte, ploi în rest. Spre sfârşitul săptămânii temperaturi scad simţitor

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie. Cerul va avea înnorări și va ploua îndeosebi spre seară și noaptea, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și local în Dobrogea și în Moldova. În vestul și în nord-vestul țării cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde mai ales în cursul nopții vor fi precipitații slabe și sub formă de ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 17 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice datei. Cerul va avea înnorări trecătoare ziua, iar noaptea va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Un nou val de aer rece peste România. Temperaturile vor scădea sub pragul de îngheţ la final de noiembrie. De când revin NINSORILE

PROGNOZA METEO VINERI. Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile multianuale. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile pe suprafețe mai mici. La munte, ziua vor predomina ploile, iar din orele serii precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze în jurul a 70 km/h, iar în prima parte a intervalului pe suprafețe mai mici și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 8 grade. Izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI: Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi variabil cu înnorări în primele ore ale zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara (rafale în jurul a 40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de
15 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci față de ziua precedentă devenind normală pentru această perioadă în jumătatea de nord a țării, unde vor fi înnorări și local precipitații slabe sub formă de ploaie, iar din a doua parte a zilei, pe suprafețe mai mici și lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât mediile climatologice, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse vor fi mai ales ploi. La munte treptat vor predomina ninsorile, dar vor fi trecătoare și slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, dar pe suprafețe mai mici și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, mai mult noros seara și noaptea, când vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. 

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Vremea se va răci în toată țara, valorile termice devenind apropiate de mediile climatologice. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea, în regiunile vestice și nord-vestice pe arii restrânse vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană și pe suprafețe mici în vest și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 3 grade. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va răci semnificativ. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade, posibil mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări în special în prima parte a zilei, iar dimineața vor fi condiții de ploaie slabă sau burniță. Vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea va crește probabilitatea de apariție a ceții.

De luni, valorile termice vor crește ușor în jumătatea sudică a țării și se vor situa în jurul normelor în rest. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată. În Capitală, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vor fi condiții pentru ploi slabe.