PROGNOZA METEO. Ceaţă densă şi depuneri de polei în zonele de câmpie în zilele următoare. Vreme de primăvară la munte

PROGNOZA METEO. Ceaţa va fi în continuare prezentă în zonele de câmpie, unde se va forma polei. În schimb, la deal şi la munte, se menţine vremea de primăvară. 

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 13:38
PROGNOZA METEO. Ceaţă densă şi depuneri de polei în zonele de câmpie în zilele următoare. Vreme de primăvară la munte

PROGNOZA METEO VINERI. În zonele de deal și de munte, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. În restul teritoriului va fi nebulozitate joasă și ceață, persistente pe arii extinse în sud și est, iar local și în celelalte regiuni. Pe suprafețe mici vor fi fulguieli sau burniță și condiții pentru depuneri înghețate (chiciură și cu o probabilitate mai mică de polei). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 9 grade, mai scăzute, spre -4 grade, în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 grade în estul Transilvaniei și 2 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI. Vremea va rămâne închisă și mai ales în prima parte a zilei va fi ceață asociată cu chiciură. Trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO SAMBATA. În regiunile sudice și estice, local vor persista nebulozitatea joasă și ceața, izolat și trecător asociate cu burniță sau fulguieli, fiind condiții pentru depuneri înghețate (chiciură și cu o probabilitate mai mică de polei). În restul țării, cerul va fi variabil, iar ceața va fi prezentă pe spații mici. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a -16 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări și mai ales dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură. Trecător vor fi condiții pentru fulguieli sau burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICA. În Moldova, Dobrogea, Muntenia, în cea mai mare parte din Oltenia și Banat, dar și în zonele depresionare din restul țării, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente și local, mai ales la începutul zilei, ceață; pe spații mici vor fi precipitații slabe mixte și izolat depuneri înghețate (cu precădere dimineața și noaptea). În aceste condiții, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul celor climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii ianuarie. În celelalte regiuni, cerul va fi parțial noros, ceața se va semnala pe arii restrânse în orele dimineții, iar maximele termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele normale ale datei. Vântul va fi moderat la munte și în Dobrogea, chiar cu intensificări pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre, în timp ce în restul țării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -19 grade în depresiunile intramontane și 0 grade pe litoral.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente și ceață la începutul zilei. Trecător vor fi condiții de burniță sau fulguială. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. În zonele joase de relief, cerul va avea înnorări temporare, iar ceața se va semnala local în orele dimineții și pe arii extinse noaptea, când se va asocia cu burniță sau fulguieli, în special în Moldova; izolat vor fi depuneri înghețate (chiciură, ghețuș sau polei). La deal și la munte, cerul va fi variabil în mare parte din interval. Vântul va fi în general moderat la munte, în estul și în sud-estul teritoriului și va sufla slab în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a -16 grade.

LA BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări temporare și se va semnala ceață, în special în cursul nopții. Vor fi condiții de burniță sau fulguială ce pot determina depuneri înghețate. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -6…-3 grade.