PROGNOZA METEO ANM: Vreme de primăvară cu temperaturi de până la 14 grade. Fulguieli, ploi slabe şi polei pe timpul nopţii

Publicat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 15:01 // Actualizat: Marţi, 21 Ianuarie 2020 15:01 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme de primăvară în mai multe zone din ţară. Noaptea sunt posibile fulguieli, dar şi ploi slabe cu formare de polei. 

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 2 și 12 grade și minime între -6 și 2 grade. Cerul va fi variabil, dar începând din orele serii în nordul și în centrul țării vor fi înnorări persistente și pe arii restrânse precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare în Maramureș, Transilvania, Carpații Orientali și Meridionali și mixte în Moldova. Izolat, vor fi condiții pentru polei și ghețus. Treptat, vântul se va intensifica la munte, până la tare la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90 km/h, ce vor viscoli ninsoarea și vor spulbera zăpada, iar local și la cote mai reduse (în general 50...60 km/h) în Moldova și Oltenia, în timp ce în celelalte regiuni va sufla slab și moderat. Îndeosebi dimineața, în zonele joase de relief, pe suprafețe mici va fi ceață.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla moderat, în special ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2...0 grade.

Citeşte şi: Val de aer tropical peste România. Anticiclonul Azoric va sta la baza vremii cu aspect primăvăratec

PROGNOZA METEO JOI

În cursul zilei în nordul, centrul și estul țării vor fi înnorări și se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare pe arii restrânse la munte, în Transilvania și în Moldova și mixte, izolat în Dobrogea. În restul teritoriului și al timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla tare la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali, iar în rest va avea local și temporar intensificări cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 1 și 8 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.
LA BUCUREŞTI
Cerul va mai avea înnorări la începutul intervalului, dar se va degaja treptat. Vântul va avea temporar intensificări ziua, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de -6...-3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 și 9 grade, iar cele minime între -12 și 2 grade mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața, cu totul izolat în zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice diurne mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -5...-3 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, mai scăzute doar în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin, ziua și cu unele înnorări, noaptea, în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse pot fi precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului și în sud-est. Temperaturile minime se vor situa între -8 și 3 grade, valorile mai ridicate fiind în dealurile vestice și pe litoral. Izolat, în zonele joase de relief va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.
LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
prognoza meteo prognoza meteo 22 ianuarie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H