PROGNOZA METEO. Temperaturi de primăvară, dar şi ploi şi polei la final de ianuarie

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă vreme caldă pentru acestă perioadă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 3 și 13 grade duminică. Se vor semnala ploi slabe, local în Banat și Crișana și pe arii mai restrânse în Oltenia, Maramureș și vestul Transilvaniei. La munte se vor semnala precipitații mixte.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 15:52
PROGNOZA METEO. Temperaturi de primăvară, dar şi ploi şi polei la final de ianuarie

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord-vest și centru și numai cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniță. Seară și noaptea cerul se va înnora în cea mai mare parte a țării și se vor semnala ploi slabe, local în Banat și Crișana și pe arii mai restrânse în Oltenia, Maramureș și vestul Transilvaniei. La munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 3 și 13 grade, iar cele minime, între -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi în general închisă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor menține peste mediile multianuale. Temporar se vor semnala ploi slabe, ziua în jumătatea de vest, iar spre seară și noaptea în centru și sud-est și izolat în rest. În zona de munte treptat vor predomina ninsorile, iar în Transilvania și posibil în Maramureș în a doua parte a intervalului se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și pe suprafețe mai mici în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice pentru sfârșitul lunii ianuarie. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales spre seară și la începutul nopții, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă mai scăzută față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar minimă va fi de 1…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARŢI. În vestul, nordul și centrul țării cerul va fi mai mult noros și mai ales spre seară și în cursul nopții pe arii extinse vor fi precipitații în general moderate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în Crișana și Banat. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și numai pe arii restrânse în a doua parte a intervalului se vor semnala ploi slabe. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, îndeosebi noaptea, la munte, dar la cote mai reduse și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Pe arii restrânse mai ales la începutul intervalului, în zonele joase se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va crește probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe pe arii extinse în zonele de munte unde vor predomina ninsorile, mixte local în nord și centru și pe arii restrânse ploi slabe în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI. Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar îndeosebi în cursul zilei vor mai fi condiții să plouă slab. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.