PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi ridicate, ploi şi vânt. Nu scăpăm nici de ninsoare

PROGNOZA METEO. În următoarele zile, temperaturile se menţin ridicate, însă precipitaţiile vor acoperi întreaga ţară. La munte va ninge, iar în restul regiunilor vor predomina ploile. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 20:52
PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Temperaturi ridicate, ploi şi vânt. Nu scăpăm nici de ninsoare

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe – sub formă de ninsoare local la munte și pe arii restrânse în nord-vest și în centru, și predominant sub formă de ploaie, izolat în sud-vest. În zona montană, în special la altitudini mari, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar în restul teritoriului local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 45… 50 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale în a doua decadă a lunii februarie, cu minime cuprinse în general între -4 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, la rafală urmând a se atinge viteze de 45…55 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale la această dată, cu o minimă ce se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice, cu precădere cele diurne, se vor situa peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe. Local la munte va ninge, pe arii restrânse în nord-vest și în centru vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului pe suprafețe mici vor fi mai ales ploi. Vântul va continua să aibe intensificări la munte, în special în zona înaltă unde la rafală, cu precădere în prima parte a intervalului, se vor depăși viteze de 80…100 km/h, spulberând zăpada, iar în restul țării va sufla slab și moderat, cu intensificări locale și temporare ziua, îndeosebi în centru, est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 și 0 grade. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice datei, cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de 11 grade și o minimă de -2…-1 grad, ușor mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la începutul intervalului, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare ziua, apoi va slăbi în intensitate.

PROGNOZA METEO JOI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse precipitații slabe – ziua sub formă de ninsoare la munte și mixte în nord și centru, iar noaptea predominant sub formă de ploaie în vest și nord-vest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar local și temporar, în prima parte a intervalului, în centru, est și sud-est, iar noaptea în nord-vest. Temperaturile maxime, mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 2 și 14 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 4…5 grade în zona deluroasă a Banatului.

VREMEA ÎN  BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul, în general moderat ziua, va slăbi treptat în intensitate pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO VINERI. Înnorările vor cuprinde treptat toată țara și temporar se vor semnala precipitații slabe local în vest, sud-vest și la munte și pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș, și sub formă de ploaie și lapoviță în Transilvania, iar în restul regiunilor se vor semnala mai ales ploi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari, iar în prima parte a intervalului local și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul se va înnora treptat, iar probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere din a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Cerul va fi temporar noros și doar cu totul izolat la începutul intervalului în est și sud-est vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în zona înaltă Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în sud-est. Temperaturile maxime, în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, iar cele minime se vor situa între -7 și 3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii de DUMINICĂ până MIERCURI

ÎN ŢARĂ: Valorile de temperatură în creștere de la o zi la alta se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice și la munte.

LA BUCUREŞTI: Valorile de temperatură în creștere de la o zi la alta se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă.

Citeşte şi Inversiune termică. Ciclonul care face ravagii în Europa va afecta România. Iarna nu mai vine de la ruşi