PROGNOZA METEO. Vremea rece cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că iarna se întoarce în România. În următoarele zile vremea se răceşte, vor cădea ploi şi ninsori în mare parte din ţară. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2020, 20:02
PROGNOZA METEO. Vremea rece cu ploi, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. În nord, nord-est şi centru ziua se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță, ninsoare și trecător ploaie, în timp ce noaptea va ninge. În restul teritoriului, pe parcursul zilei va ploua pe arii restrânse, dar începând de seara precipitaţiile se vor extinde ca arie, în special în regiunile sud-vestice, sudice, iar treptat ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge. Local precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, mai consistent, îndeosebi în zonele montane și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 40…50 km/h, iar pe crestele montane va atinge la rafală 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei şi 13 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade.

București
Vremea se va răci accentuat și va fi în general închisă. Mai ales în cursul nopții se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă neuniform de 1…2 cm. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi închisă şi va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara. În zonele montane și în regiunile sudice precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi în general moderate și se va depune strat de zăpadă mai consistent. În Dobrogea vor predomina ploile, iar în cursul zilei în Muntenia și izolat în sudul Olteniei și în Banat, se vor semnala precipitaţii mixte. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. În restul teritoriului va mai ninge, în general slab, cu precădere ziua. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime în general între -9 și 1 grad.

București
Vremea va deveni deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de lapoviță, ninsoare și trecător ploaie, iar noaptea va ninge. Stratul de zăpadă depus la finalul intervalului va fi de 2…5 cm. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea mai ales pe parcursul nopții.

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în general închisă şi se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie în toată ţara. Se vor semnala predominant ninsori în sud și sud-vest și pe arii mai restrânse în rest. Excepție va face Dobrogea, unde vor fi precipitații mixte. La munte local va ninge. Va continua să se depună strat de zăpadă, cu o probabilitate ridicată mai consistent în Oltenia și în zona montană aferentă. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, între 50 și 70 km/h local în sud, sud-est și izolat în rest, iar la munte, în special pe creste, va sufla tare. Temporar ninsoarea va fi viscolită, iar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, vizibilitatea va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București
Vremea se va menţine închisă şi deosebit de rece. Va continua să ningă, cu precădere în cursul zilei, astfel încât va crește probabilitatea ca stratul de zăpadă total depus să depășească 8…10 cm. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…65 km/h, viscolind ninsoarea. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice și sud-vestice, vor mai fi precipitații slabe, mixte în zonele mai joase de relief și ninsori la munte. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze între 45 și 55 km/h, iar la munte, în special pe creste, va depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada. Valorile termice, în creștere ușoară față de intervalul anterior, vor avea maxime cuprinse între 2 și 10 grade, iar minimele între -6 și 5 grade, mai scăzute în depresiuni.

București
Cerul va fi variabil, iar valorile termice în creștere ușoară față de intervalul anterior. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Vântul va mai avea temporar intensificări, cu viteze ce vor atinge 45…50 km/h.