PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu maxime de 30 de grade în sud, ploi, vijelii şi grindină în jumătatea nordică

PROGNOZA METEO. Vremea se menţine caldă în jumătatea sudică, dar vântul va mai sufla cu putere şi în weekend. În jumătatea nordică şi la munte sunt asteptate ploi şi vijelii. 

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 20:42
PROGNOZA METEO. Vreme caldă cu maxime de 30 de grade în sud, ploi, vijelii şi grindină în jumătatea nordică

PROGNOZA METEO SAMBATA

Vremea va fi caldă pentru această dată în regiunile sudice și răcoroasă în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei şi 30 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros și izolat vor fi ploi slabe, cu precădere în zona de munte. Spre seară și mai ales noaptea, înnorări temporar accentuate şi averse vor fi local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii restrânse în rest, în special în zonele deluroase. Ploile pot avea izolat caracter torenţial, se vor semnala şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe crestele înalte, precum și, local şi temporar, în sudul, estul și centrul teritoriului, în general cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 15 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general moderat, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi gindină în 13 judeţe. Cum va fi vremea la Bucureşti

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

Vremea va fi în continuare caldă în regiunile sudice, iar în restul teritoriului în general va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. În special în cursul zilei, în vestul, centrul și nordul țării precum și în zonele de deal și munte vor fi înnorări temporar accentuate și local va ploua. Vor fi mai ales averse, trecător însoțite de descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în nordul Moldovei și 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 15 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi parțial noros, trecător favorabil, mai ales noaptea, ploii slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale pentru a doua decadă a lunii mai, cu maxime în general între 19 şi 26 de grade. În jumătatea de sud a ţării gradul de instabilitate atmosferică va creşte treptat, dupăamiaza mai ales în zonele montane şi submontane, iar seara şi noaptea cu probabilitate mare şi în cele joase şi se va manifesta local prin înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse ce pot avea şi caracter torenţial şi intensificări de scurtă durată ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii şi grindină. În restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi parţial noros, ploi slabe se vor semnala pe spaţii mici, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru.

BUCUREȘTI Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale în această perioadă din an. Pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros şi vor fi posibile ploi trecătoare. Începând de seara, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi în creştere. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14..16 grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

Valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării. În regiunile sudice şi sud-vestice gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, astfel că vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, local averse ce pot avea caracter torenţial şi intensificări ale vântului; izolat vor fi condiţii pentru vijelii şi grindină. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse, cu precădere seara şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 26 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade.

BUCUREȘTI Valorile de temperatură se vor menţine apropiate de cele specifice perioadei, iar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, averse şi intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi ridicată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.