PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ploi, grindină şi vijelii la final de săptămână

PROGNOZA METEO. Vreme se menţine rece şi instabilă. Sfânşitul săptămânii vine cu înnorări accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade. Vineri va ploua şi în Bucureşti, unde temperatura nu va depăşi 20 grade Celsius. 

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 16:18
PROGNOZA METEO. Vreme rece cu ploi, grindină şi vijelii la final de săptămână

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în nord-est. În nordul și nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a intervalului, temporar va ploua mai ales sub formă de aversă și vor fi condiții de grindină și descărcări electrice. În celelalte regiuni, înnorările vor fi accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări în Moldova și pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h, dar în cursul zilei și în restul țării, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI
Vremea se va menține răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și cu probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

 

PROGNOZA METEO SAMBATA

ÎN ȚARĂ
Vremea se va menţine în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă, chiar rece pentru sfârşitul lunii mai în nord şi nord-est. Vor fi înnorări și în special în a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, pe alocuri căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Aceste fenomene vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane, dar pe spaţii mai restrânse se vor semnala și în restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În cursul nopții cerul va fi variabil, cu înnorări în nordul şi în nord-estul teritoriului, unde local va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

BUCUREȘTI
Deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru sfârşitul lunii mai. În special în a doua parte a zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ȚARĂ
În nordul, nord-vestul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cu cer mai mult noros; aria ploilor se va extinde treptat, iar pe parcursul întregului interval se vor cumula cantităţi de apă moderate şi local însemnate. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică -averse, descărcări electrice şi grindină- în special în sud-est; ploile vor avea şi caracter torenţial. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80 km/h în special în Carpaţii Orientali, unde la altitudini mari vor fi precipitaţii mixte; intensificări temporare, în medie cu viteze de 40…50 km/h vor fi pe spaţii restrânse şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…15 grade în Maramureş şi în nordul Moldovei și 26 de grade în estul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI
Valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă de 24…25 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 9…11 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ȚARĂ
În majoritatea regiunilor, vremea va fi rece pentru începutul lunii iunie, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, local în cantităţi moderate. În partea central-sudică şi în sud-estul ţării valorile de temperatură vor fi apropiate de cele nomale ale datei; cerul va fi variabil, însă după-amiaza şi seara vor fi posibile pe arii restrânse manifestări de instabilitate atmosferică (înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice). Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, mai ridicate, spre 23…25 de grade, local în Muntenia, Dobrogea şi sudul Modovei; minimele termice vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale ale perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei, dar condiţiile pentru averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.