PROGNOZA METEO. Vreme rece şi instabilă la începutul verii. Ploi, vijelii şi grindină până miercuri. De când se încălzeşte

PROGNOZA METEO. Primele zile de vară aduc ploi şi vijelii în toată ţara. De joi, vremea dă semne de revenire. Meteorologii anunţă temperaturi de până la 28 de grade. 

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 19:51
PROGNOZA METEO. Vreme rece şi instabilă la începutul verii. Ploi, vijelii şi grindină până miercuri. De când se încălzeşte

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi în general instabilă și rece pentru începutul lunii iunie. În centrul, sudul și sud-estul țării cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales în cursul zilei vor fi perioade în care se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice, iar pe arii restrânse de grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala local. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp cu o probabilitate mai mare în Muntenia, estul Olteniei și în Dobrogea. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații și sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificări în sud-vestul teritoriului, pe crestele montane, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 11…12 grade pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi instabilă și rece pentru începutul lunii iunie. Mai ales în cursul zilei vor fi intervale în care vor fi înnorări accentuate, averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și posibil grindină.Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp. Temperatura maximă va fi in jur de de 17 grade, minimă 6…8 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

Deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, în cea mai mare parte a țării vremea se va menține rece pentru această dată. Îmdeosebi în cursul zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat, astfel în nordul, centrul teritoriului și în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în rest vor fi perioade de timp cu înnorări accentuate, averse, trecător însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În zona montană înaltă, vor fi averse de măzăriche,lapoviță sau ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime între 2 și 13 grade.

BUCUREȘTI Deși valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, vremea va fi rece pentru această dată îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iunie, dar în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane şi submontane din restul teritoriului, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat. Astfel, vor fi înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea caracter torenţial, izolat vijelii şi căderi de grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, în a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificări mai susţinute la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice vor continua să crească şi vor deveni normale pentru începutul lunii iunie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul -amiezii când vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar minimă de 12…14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea va deveni caldă în toată ţara, local călduroasă în sud şi în est, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 21 și 31 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe spaţii mici averse slabe în zonele montane şi în sud-vest. Începând de seara, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de vest a teritoriului, unde va ploua pe arii relativ extinse şi se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Aversele vor fi însoţite şi de descărcări electrice. În restul teritoriului şi al intervalului, astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze ce vor depăşi 70…80 km/h, dar local şi temporar şi în celelalte zone, cu precădere în regiunile vestice şi în sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopţii când va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.