PROGNOZA METEO. Ploi în weekend, lapoviţă şi ninsoare de săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO. În weekend se anunţă ploi în majoritatea zonelor. Temperaturile vor fi normale pentru data din calendar, iar vântul va sufla slab şi moderat. Începând de săptămâna viitoare, la munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare. 

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 15:26
PROGNOZA METEO. Ploi în weekend, lapoviţă şi ninsoare de săptămâna viitoare

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul, estul și parțial în centrul țării, unde pe arii restrânse temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Carpații Meridionali, în Special în zona înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Cerul va fi noros, iar îndeosebi în prima parte a nopții, trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Cerul va fi variabil, cu înnorări la munte, iar îndeosebi în prima parte a zilei și în estul și sud-estul țării, unde pe arii restrânse temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile, în marea lor majoritate normale pentru această dată, vor avea valori maxime cuprinse între 16 și 23 de grade și minime între 5 și 17 grade. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea va fi ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în prima parte a zilei, când trecător şi cu o probabilitate mai mare în primele ore va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 10….12 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare la munte și în regiunile nord-estice, iar spre sfârșitul intervalului și în cele vestice, unde pe arii restrânse trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări noaptea în Carpaţii Meridionali, în special în zona înaltă, iar la viteze mai mici local şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 5 grade în depresiunile intramontane şi 16…17 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO LUNI. În regiunile vestice şi sud-vestice vremea va deveni în general răcoroasă, înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor se va extinde începând din orele după-amiezii; local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile descărcări electrice. În restul teritoriului, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii octombrie; pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros în sud-est unde doar pe spaţii mici va ploua, iar seara şi noaptea înnorări mai persistente şi pe alocuri burniţă sau ploi slabe vor fi în regiunile estice şi centrale, în zonele montane şi în cele submontane din sud. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în cursul nopţii pe crestele montane și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade în Banat și 26 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi în general cuprinse între 8 și 16 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va fi răcoroasă în vest şi sud-vest, chiar rece pentru această perioadă din an în Banat, în vestul Olteniei şi la munte, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate şi local peste cele normale. Cerul va avea înnorări persistente în vest, în nord-est şi la munte şi temporar accentuate în rest. Va ploua în cea mai mare parte a ţării, pe arii extinse în jumătatea de vest, unde se vor cumula cantităţi de apă însemnate. În sud şi sud-est vor fi local şi manifestări de instabilitate atmosferică (averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi posibil grindină). În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1500 m, mai ales seara şi noaptea, precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla tare la munte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în Banat și 25…26 de grade în Bărăgan şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, mai scăzute în Dealurile de Vest, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Deşi în scădere uşoară, valorile diurne de temperatură se vor situa în continuare peste cele normale ale perioadei, cu o maximă de 22…23 de grade. Începând din orele după-amiezii, înnorările se vor accentua, vor fi averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. Temperatura minimă, apropiată de cea climatologic specifică datei, va fi de în jurul a 8 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

DE MIERCURI PANA VINERI În prima zi, vremea va fi în general răcoroasă, chiar rece pentru mijlocul lunii octombrie în nord şi centru, unde la începutul intervalului local va mai ploua, iar la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În ultima zi, probabilitatea de ploaie va creşte în majoritatea regiunilor.

Luna octombrie şi începutul lui noiembrie vor fi mai calde decât în mod obişnuit. Prognoza meteo pe patru săptămâni, de la ANM


loading...