PROGNOZA VERII 2020. Se anunţă cele mai mari temperaturi din istorie

PROGNOZA VERII. Vara anului 2020 se anunţă a fi una dintre cele mai călduroase. Se aşteaptă temperaturi record. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 08:50
PROGNOZA VERII 2020. Se anunţă cele mai mari temperaturi din istorie

Potrivit meteorologilor,  anul 2020 va fi cel mai călduros an din istorie. Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește stratul de gheață din Antarctica, care a început să se topească.

De exemplu, în Antarctica s-a înregistrat o temperatură record de 20,7 grade Celsius, din cauza căreia procesul de topire a gheții s-a accelerat, iar bucăți imense de gheață au început să se desprindă din calotele glaciare.

De asemenea, potrivit meteorologilor, luna ianuarie a fost cea mai călduroasă din ultimi 141 de ani la nivelul întregii planete. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius peste cea care s-a stabilit în 2016, atunci când s-a stabilit un record.

„Este posibil să fie foarte cald, deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Și februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, potrivit Mediafax.

Din cauza faptului că se topesc gheţarii, specialiştii spun că vor fi temperaturi de vară chiar şi  în zonele care ar trebui să fie îngheţate. 

„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (…) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important”, a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog. 

 Citeşte şi PROGNOZA VERII. Gabriela Băncilă, şefa Centrului de Prognoză, anunţă furtuni devastatoare