Programarea dezbaterii moţiunii de cenzură a fost amânată de către Birourile Permanente

Birourile permanente reunite ale Parlamentului nu au putut decide marţi programul dezbaterii moţiunii de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii" din lipsă de cvorum.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 17:59
Programarea dezbaterii moţiunii de cenzură a fost amânată de către Birourile Permanente

„În conformitate cu regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului sunt obligat să fac astăzi două chestiuni: să convoc Birourile permanente reunite şi să transmit de îndată Guvernului o copie după moţiune. Eu am respectat procedura, nici măcar colegii care fac parte din grupurile politice parlamentare nu au venit la şedinţă, pe cale de consecinţă, nu am avut cvorum. Cvorumul este de 14 membri din totalul de 26. Dacă colegii din Opoziţie veneau toţi, nu aveam nicio problemă şi stabileam în cinci zile să facem o şedinţă de plen în care să fie citită moţiunea. Am decis ca lunea viitoare, la 12,00, membrii Birourilor permanente reunite să fie convocaţi din nou, pentru a pune pe ordinea de zi această moţiune şi a stabili în termen de cinci zile citirea moţiunii”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea după şedinţa Birourilor permanente.

El a adăugat că dacă nici luni nu va fi întrunit cvorumul de şedinţă, va convoca o nouă întrunire marţi iar dacă nici la a treia întâlnire nu e cvorum, va găsi o soluţie împreună cu preşedintele Senatului.

Potrivit lui Zgonea, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 7 parlamentari, doi de la Opoziţie şi cinci de la Putere.