Programările online pentru pașapoarte pot fi făcute acum direct pe platforma Ministerului Afacerilor Interne

Serviciul de programare online pentru pașapoarte este disponibil de acum pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne.

21 mart. 2023, 18:00
Programările online pentru pașapoarte pot fi făcute acum direct pe platforma Ministerului Afacerilor Interne
Serviciul de programare online pentru pașapoarte este disponibil pe platforma HUB

Programările online pentru depunerea cererilor de pașapoarte vor putea fi făcute de acum pe plaforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit unei postări făcute de PNL, pe Facebook.

Programările pot fi făcute AICI.

Citește și: Schimbări importante la paşapoarte. Ce trebuie să ştie toţi românii, se aplică din 20 martie

„Programarea online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a fost integrată în hub-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne. Platforma poate fi accesată începând de luni, 20 martie. Noutatea adusă de platformă este creşterea intervalului de programare, care acum este cuprins între ziua curentă şi următoarele 90 de zile calendaristice. În acest mod, interfaţa oferă soluţii atât cetăţenilor presaţi de timp, cât şi celor care pot ajunge mult mai târziu, dar vor să îşi rezerve prezenţa dinainte. Noua aplicaţie este intuitivă, mai prietenoasă cu utilizatorii care nu sunt familiarizaţi cu mediul online şi permite introducerea în siguranţă a datelor de identificare”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a PNL.

Citește și: Acte necesare pentru paşaport în 2023. Câte tipuri de paşapoarte există şi care este contravaloarea acestora

„În afară de programarea online pentru eliberarea paşaportului, hub-ul oferă acum posibilitatea eliberării online a certificatului de cazier judiciar şi avize pentru documentaţii de urbanism, amenajare a teritoriului dar şi obţinerea autorizaţiilor de construire/desfiinţare”, potrivit aceleiași surse.

Portalul va include mai multe servcii în viitorul apropiat.

„Proiectele de digitalizare a serviciilor publice sunt o prioritate pentru miniştrii PNL. Această transformare radicală a procedurilor administrative este un pas înainte, care va aduce accesibilitatea şi eficienţa în relaţia cetăţeanului cu statul”, se mai arată în postare.