Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bisericile pot depune cerere pentru montarea panourilor solare

Începând de marți toate bisericile din România se pot înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Autoritățile au anunțat că bugetul din acest an este de 17,5 milioane de lei.

27 iun. 2023, 08:51
Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023. Bisericile pot depune cerere pentru montarea panourilor solare
Bisericile pot depune cerere pentru montarea panourilor solare.

Bisericile pot depune cerere pentru montarea panourilor solare. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că reprezentanții lăcașurilor de cult se pot înscrie în aplicația informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice începând cu ora 10:00.

Citește și  Femeia care a furat un milion de euro de la CEC şi a susţinut că i-a dat la biserici şi oameni nevoiaşi, achitată definitiv în al doilea dosar

Bisericile pot depune cerere pentru montarea panourilor solare.

”Unităţile de cult din toată ţara care doresc să se înscrie în aplicaţia informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice, o pot face accesând link-ul: https://depunerefotovoltaice.afm.ro”, au transmis reprezentanții AFM.

Astfel, înscrierile se vor realiza în perioada 27-29 iunie 2023, însă acestea se poate prelungi până la epuizarea bugetului alocat de 17.500.000 lei.

”Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior”, a mai transmis AFM.

Este important de ştiut că după momentul înscrierii în platformă, fiecare solicitant, la un anumit punct, va avea opțiunea să își selecteze instalatorul cu care va continua proiectul.

Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM, a spus la DC News TV ce se va întâmpla în perioada următoare:

„În cel mai scurt timp vom publica lista cu instalatorii, cu firmele acreditate să participe în cadrul programului. Noi am estimat, iniţial, că se vor înscrie undeva la 500 de firme. S-au înscris 754 de firme, deci cu 50% mai mult decât estimările noastre, ceea ce ar putea să aducă o mică întârziere, un decalaj din momentul în care se finalizează înscrierea persoanelor fizice şi publicarea listei de instalatori.

Volumul cererilor depuse este foarte mare şi toate aceste 754 de dosare au trebuit analizate, aşteptat răspuns de la instalatori pentru clarificări… dar oricum suntem într-o etapă finală. Săptămâna viitoare vom finaliza cu totul analiza instalatorilor şi vom trece la semnarea contractelor, urmând ca într-un termen de 5 zile de la semnarea contractelor, instalatorii să constituie garanţia de participare în cadrul programului.

În jur de 15 iulie vom publica lista pe site-ul www.afm.ro şi, implicit, în aplicaţie. După care, cetăţeanul îi va găsi acolo cu date de contact, adrese de email, număr de telefon… şi invers. Instalatorii vor avea acces în aplicaţie şi vor identifica acolo toate cele 86 600 de persoane care s-au înscris.”

Citește și Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est s-au încheiat. Bugetul, epuizat în primele 6 minute