Programul de car-sharing, prin care Gabriela Firea intenţiona să fluidizeze traficul din Capitală, anulat de judecători

Publicat: Joi, 02 Iulie 2020 17:53 // Actualizat: Joi, 02 Iulie 2020 17:53 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Bucureşti a decis în prima instanţă anularea Hotărârii de Consiliu General a Municipiului Bucureşti privind programul de car-sharig propus de edilul Capitalei, Gabriela Firea. Acest program prevedea acordarea unui voucher de 500 de lei pentru combustibil celor care împărţeau maşina proprietate personală cu mai multe persoane, conducători auto la rândul lor, astfel încât aceste persoane să renunţe la deplasarea cu maşini proprii. În acest fel, traficul din Capitală ar fi fost decongestionat. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată, potrivit ziare.com.

Foto: Facebook Gabriela Firea

Programul "Stimularea mobilităţii şi descongestionarea traficului din Municipiul Bucureşti" a fost inclus într-un proiect de act normativ, care a fost, însă, contestat în instanţă de către organizaţiile CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi ActiveWatch, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei CeRe.

Organizaţiile CeRe au fost nemulţumite de faptul că actul normativ nu a fost supus dezbaterii publice.

"Deşi proiectul de hotărâre a suscitat mult interes din partea publicului, reprezentanţii Primăriei Generale nu au dat curs solicitării noastre şi au decis să supună acest proiect votului Consiliului General fără respectarea normelor minime de implicare a cetăţenilor şi de transparenţă decizională", se arată în comunicatul CeRe.

Citeşte şi Gabriela Firea îl compară Nicuşor Dan cu Liviu Dragnea. "Se laudă cu ce nu există în realitate"

Primăria Capitalei a considerat, însă, că proiectul nu trebuie supus dezbaterii publice pentru că nu este vorba despre un act normativ, ci despre un act individual.

"Contestarea acestei hotărâri de Consiliu General este, de fapt, un semnal de alarmă cu privire la modul tipic în care actuala conducere a instituţiei alege să ia majoritatea deciziilor care vizează viaţa bucureştenilor. Aşa cum am arătat, de-a lungul timpului, mai puţin de 5% dintre proiectele de acte normative sunt supuse dezbaterii publice (cu excepţia Planurilor de Urbanism). Am ales să apelăm la instanţă pentru a demonstra că această strategie de ocolire a transparenţei decizionale contravine prevederilor legale", se mai arată în comunicatul CeRe.

Argumentul Primăriei Capitalei, acela că s-a considerat că este vorba despre un act individual, şi nu despe unul normativ, a ridicat mingea la fileul organizaţiilor CeRe. Astfel, ONG-urile sunt de părere că înţelegerea autorităţii locale cu privire la transparenţa decizională este una eronată şi a avut consecinţe grave de-a lungul celor patru ani de mandat.

Centrul de Resurse pentru participare publică şi ActiveWatch, organizaţiile care au intentat acest proces, au făcut, anual, apel la consilierii generali şi la Primarul General pentru respectarea legii. De asemenea, cele două organizaţii au solicitat explicit dezbaterea publică a proiectelor de acte normative.

"În lipsa reacției din partea autorităților publice locale, am apelat la instanță pentru a demonstra că acest tip de conducere a unei instituții publice contravine legii și interesului public", se mai arată în comunicatul CeRe.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
car-sharing Gabriela Firea vouchere car-sharing
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H