Programul IMM Leasing. Guvernul vrea să lanseze un program de garantare a leasingului pentru IMM-uri. Cum va funcţiona

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, Ordonaţa de urgenţă referitoare la programul de garantare a leasingului pentru IMM-uri. Este vorba despre mai multe facilităţi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii în cadrul programului de relansare a economiei, pe fondul crizei de coronavirus.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 10:43
Programul IMM Leasing. Guvernul vrea să lanseze un program de garantare a leasingului pentru IMM-uri. Cum va funcţiona

„Vorbim despre un program de garantare care asigură până la 80 la sută din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi până la 60 la sută pentru achiziţia de alte echipamente şi utilaje cu un plafon maxim pentru un beneficiar de 5 milioaen de lei”, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, în urma şedinţei de Guvern.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul ia în calcul suplimentarea plafonului pentru IMM Invest. Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că peste 10.000 de firme au accesat creditele garantate de Guvern.

Guvernul vrea să suplimenteze plafonul pentru IMM Invest. Orban: „Ne putem duce în 20 de miliarde plafon sau mai sus”

Premierul Ludovic Orban a declarat că planul de relansare a economiei care va fi prezentat miercuri va schimba strategia de dezvoltare a României.

Ludovic Orban, anunţ despre planul de relansare a economiei. „Vom asigura o dezvoltare accelerată a României”