Guvernul vrea să suplimenteze plafonul pentru IMM Invest. Orban: „Ne putem duce în 20 de miliarde plafon sau mai sus”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că ia în calcul suplimentarea plafonului pentru IMM Invest. Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că peste 10.000 de firme au accesat creditele garantate de Guvern.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 08:23
Guvernul vrea să suplimenteze plafonul pentru IMM Invest. Orban: „Ne putem duce în 20 de miliarde plafon sau mai sus”

„Astăzi cred depăşim cifra de 10.000 de companii. Va trebuie să ne gândim la rectificare dacă suplimentăm”, a anunţat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.

„Suntem dispuşi să suplimentăm plafonul pentru IMM-uri. În măsura în care va fi necesar, ne putem duce în 20 de miliarde plafon sau mai sus. Atâta timp cât există cerere de finanţare şi disponbilitatea din partea băncilor pentru finanţare ne ducem într-un plafon cât mai ridicat”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Cîţu: Succesul IMM Invest este incontestabil; volumul creditelor acordate este de 7,2 miliarde de lei

Ministrul Finanţelor a precizat că succesul programului IMM Invest este „incontestabil”, până la acest moment fiind acordate circa 7,2 miliarde de lei, iar peste 8.300 de firme au beneficiat de acești bani.

„Până acum: 8.368 de firme. 7.2 miliarde lei credite acordate. Un record absolut! Deja creditele prin IMM Invest reprezintă 10.5% din stocul total de credite în lei pentru companii. Anul trecut rata lunară de creștere a stocului de credite pentru companii era de aproximativ un miliard de lei pe lună”, a scris ministrul Finanțelor, pe Facebook.

Florin Cîțu afirmă că IMM Invest „este cel mai important program pentru IMM-uri din ultimii 30 de ani”.

PNL promite peste 3.000 de kilometri de autostradă în 10 ani. Planul ireal de ieşire din criză al României. Lista tuturor măsurilor