Programul „Masă caldă în școli”, un adevărat dezastru. Elevii de la un liceu tehnologic au primit mâncare stricată și cu gândaci

Părinții elevilor de la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda s-au revoltat după ce copiii au primit mâncare stricată în cadrul Programului „Masă caldă în școli”.

14 apr. 2023, 14:30

Părinții sunt extrem de revoltații după ce copiii lor au primit mâncare stricată în cadrul Programului „Masă caldă în școli”. Elevilor le era livrată mâncare sub orice critică, iar în caserole au fost găsiți și gândaci. Chiar dacă s-au plâns de situație, conducerea școlii a tăcut și a încercat să mușamalizeze problema.

Într-o comună vecină, primăria a reziliat contractul cu aceeași firmă după numai 10 zile, din cauza calității foarte proaste a serviciilor de catering.

Programul „Masă caldă în școli” venit de la Guvern trebuia să ajute zeci de mii de copii din România. În anul școlar 2022 – 2023, preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ primesc, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar.

Citește și: Programul masă caldă în şcoli. Cum arată meniul de 15 lei al unui elev în noul an şcolar 2022-2023

Chiar dacă Programul „Masa caldă în școli” se află abia în primulan, în țară au fost sesizate mai multe nemulțumiri cu privire la acesta. În Sălaj, o elevă din comuna Someș-Odorhei a găsit în mâncare un vierme.

Un alt caz revoltător s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, unde cei peste 430 de elevi primesc mâncare care nu poate fi consumată, fără gust și fără aspect.

La mijlocul lunii februarie, aici, într-o porție de macaroane a fost găsit și un gândac, așa că părinții au decis să tragă un semnal de alarmă. Aceștia nu au fost luați în seamă, iar conducerea liceului a încercat să spună că mâncarea este bună, iar cazul a fost mușamalizat, potrivit sportulsalajean.ro.

Citește și: Programul Masă Caldă în şcoli şi grădinţe, extins în 300 de unităţi de învăţământ. Cât costă meniul zilnic al unui elev DOCUMENT

În comuna vecină, Gâlgău, primăria a rupt contracrul cu aceeași firmă care livra mâncarea în Programul “Masă caldă în şcoli”.

„Dacă ne-ar lua cineva în seamă ar fi perfect! Efectiv bani aruncaţi! Aşa ceva nu poţi să mănânci. Eu le fac cadou porţia fetiţei mele să o mănânce dânşii. Aşa ceva nu-i dau copilului meu nici moartă. Sunt lături pentru porci 100%, nu mese calde pentru copii”.

„Copiii mei nu mănâncă de mult din această mâncare, pentru că într-o zi fetiţei mele i s-a fost rău de la ea și de atunci nici nu vrea să o mai vadă. Da, chiar vrem retragerea acestui serviciu, copiii nu mănâncă de mult aşa ceva! Doar bani aruncați!”.

Trebuiesc luate neapărat măsuri în privința mâncării, deoarece riscul pentru îmbolnăvire este unul foarte mare. Nu vorbim de unul sau 2 copii, ci despre aproximativ 300 de copii care învață în acest liceu. Mâncarea pe care doamna de la firma de catering o face pentru acești copii este sub orice critică. Cred că niciun copil nu mănâncă această mâncare”, au spus câteva mămici revoltate.