"Prima maşină" se modifică. Ce maşină poţi să-ţi cumperi prin acest program chiar dacă mai ai una în garaj

Publicat: Luni, 12 Noiembrie 2018 08:30 // Actualizat: Luni, 12 Noiembrie 2018 08:30 // Sursa: romaniatv.net

Programul ”Prima Mașină” ar putea să fie modificat în perioada următoare, astfel că românii vor putea achiziţiona autovehicule hibrid, autovehicule electric hibrid sau autovehicule pur electrice, chiar dacă deţin un automobil.

Conform unui proiect de act normativ, persoanele fizice vor putea achiziţiona un autovehicul nou hibrid, cu cel puţin două convertoare de energie diferite şi două sisteme de stocare de energie montate pe vehicul pentru a-i asigura propulsia, prin „Prima Maşină", conform unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), care prevede modificarea programului „Prima Maşină".

De asemenea, un alt tip de autovehicul permis la achiziţie, odată cu modificările din legislaţie, este cel electric hibrid, respectiv autovehiculul hibrid, care poate avea o cantitate de emisii generată de maximum 70g CO2/km NEDC, în regim de funcţionare mixt, conform www.zf.ro.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), spre consultare publică, joi, 1 noiembrie. Adoptat prin OUG nr. 66/2014, programul „Prima Maşină" vizează stimularea cumpărării de autoturisme noi, având ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia unui autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
maşini electrice maşini hibrid prima masina program Prima Maşină
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7305
RON
21 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H