Programul Rabla pentru becuri, abandonat de autorități. Ce s-a întâmplat cu banii alocați acestui program

Programul Rabla pentru becuri a fost blocat. Autoritățile au decis că nu mai reprezintă o prioritate, iar fondul 400 milioane lei destinat acestui program a fost realocat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice.

16 mart. 2023, 11:57
Programul Rabla pentru becuri, abandonat de autorități. Ce s-a întâmplat cu banii alocați acestui program

Programul Rabla pentru becuri a fost abandonat de autorități. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că bugetul de 400 milioane lei pentru programul Rabla la becuri, care a fost votat anul trecut, a fost realocat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice, scrie Economedia.

Citește și: Aparatul din casa ta care dă contorul peste cap în fiecare weekend. Consumă în 60 de secunde cât 475 de becuri economice

Pe 29 noiembrie, Guvernul a adoptat o hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2022 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat. Astfel hotărârea asigura finanţarea de 400 milioane lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţe cu unele pe led şi 500 milioane lei pentru comunităţile locale, printr-un program pentru iluminatul stradal, unde vor fi înlocuite becurile convenţionale tot cu unele led.