Proiect de 3 milioane de euro, finalizat în Capitală! Ce stradă importantă a trecut de la 2 la 4 benzi de circulaţie

Primarul Sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluţă, a prezentat, duminică, finalizarea lucrărilor de lărgire a străzii Caporal Luică de la 2 la 4 benzi de circulaţie.

RomaniaTV.net
21 apr. 2019, 16:16
Proiect de 3 milioane de euro, finalizat în Capitală! Ce stradă importantă a trecut de la 2 la 4 benzi de circulaţie

„Din nefericire, atât şoseaua Giurgiului, Luică, cât şi şoseaua Berceni şi Turnu Măgurele erau zonele cele mai uitate din Sectorul 4. A fost extrem de important, pentru că voinţa oamenilor a fost aceea de a crea străzi normale, de a crea un trafic normal. De altfel, în urma acestei modificări, traficul pe toată această zonă de sud, pentru că discutăm din şoseaua Giurgiului până în Calea Vitan, s-a normalizat. Mai mult decât atât, în momentul în care va fi gata şi şoseaua Berceni, vom discuta despre un trafic mai mult decât civilizat până la nivelul şoselei de centură, astfel încât Sectorul 4 va deveni un punct extrem de important, un motor pentru ceea ce înseamnă un trafic rezonabil la nivelul municipiului Bucureşti”, a precizat Daniel Băluţă în cadrul unei conferinţe de presă.

El a adăugat că au fost trei categorii de finanţare pentru acest proiect, iar costul total a ajuns la aproape 3 milioane de euro.

„Avem trei categorii de fonduri pentru această lucrare: prima categorie este reprezentată de bugetul local, a doua – împrumuturi pe care bugetul local le-a efectuat, iar 20% din această lucrare a fost finanţată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II -a. (…) Această lucrare, global, cu tot ceea ce înseamnă amenajarea zonelor adiacente, se îndreaptă către 3 milioane de euro”, a spus primarul Sectorului 4.

Daniel Băluţă a menţionat că au fost înfiinţate 150 de locuri de parcare noi, iar în perioada următoare vor fi amenajate alte 500.

„Locuri de parcare am înfiinţat de la zero încă 150, iar în acest moment lucrăm pe zonele adiacente, am identificat încă 500 de posibilităţi de a face locuri de parcare şi estimez că în următoarele 4 luni vom avea încă 500 de locuri de parcare pe toate aceste locaţii, astfel încât locuitorii din zonă să îşi poată parca maşinile nu pe stradă, ci în parcări”, a menţionat Băluţă.

Totodată, acesta a spus că în acest moment se lucrează la modernizarea şoselei Giurgiului, urmând a fi reabilitată şi şoseaua Olteniţei.