Proiect de educaţie medicală în şcoli. Elevii vor învăţa să acorde primul ajutor şi cum să evite accidentele

Publicat: Marţi, 19 Noiembrie 2013 18:04 // Actualizat: Marţi, 19 Noiembrie 2013 18:08 // Sursa: romaniatv.net

Elevii din aproape 3.000 de şcoli din toată ţara vor fi învăţaţi să acorde primul ajutor, ce să facă în caz de cutremur sau dacă îi prinde furtuna pe stradă, despre importanţa donării voluntare de sânge şi când să sune la 112, într-un proiect iniţiat de Societatea de Salvare Bucureşti.

"Vom organiza concursuri pentru copii, în funcţie de grupa de vârstă, pe care le monitorizăm în aşa fel încât aceste informaţii de educaţie medicală, foarte importante în dezvoltarea lor ulterioară, să fie înţelese şi apoi puse în practică", a declarat, marţi, pentru Mediafax, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, Cristian Grasu.

Potrivit medicului, din numeroasele vizile ale şcolarilor la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, a constatat că elevii din clasele mici, chiar şi copiii de grădiniţă înţeleg rapid lecţiile de prim ajutor ţinute de voluntari. Mai mult, potrivit părinţilor, copiii sunt nerăbdători să pună în practică lecţia învăţată.

Astfel, proiectul de educaţie medicală în şcoli va fi implementat, cu sprijinul inspectoratelor şcolare judeţene, în aproximativ 3.000 de unităţi.

Însă mai întâi va fi implementat un proiect pilot în 12 şcoli din Bucureşti. Elevii din învăţământul primar vor învăţa şi pune în practică noţiuni de educaţie medicală, incluzând elemente de prim ajutor şi de prevenire a afecţiunilor transmisibile. De asemenea, ei vor învăţa cum să evite accidentele la şcoală, acasă şi pe stradă, cât de periculoase sunt drogurile, alcoolul şi tutunul, despre importanţa donării de sânge, dar şi despre modul de organizare, funcţionare şi utilizare a Sistemului Naţional Unic pentru Apel de Urgenţă 112.

Proiectul pilot, care va dura un an, este susţinut de Societatea de Salvare Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Capitalei, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Dacă totul se desfăşoară bine îl vom generaliza la nivelul Municipiului Bucureşti, dezvoltand temele în orele de dirigenţie", a spus inspectorul şcolar Diana Melnic.

Citeşte şi O asociaţie va preda cursuri de FERICIRE în şcolile din România, ţara cu cei mai nefericiţi locuitori din UE

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8393
RON
07 Jun
noapte 16 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H