PROIECT DE LEGE. Pensionarii ar putea încasa cea de-a 13-a pensie. Cine va beneficia de acest venit

A 13-a pensie, pe masa parlamentarilor. Aleşii pregătesc dezbaterea unui proiect bombă care prevede introducerea acestui venit suplimentar ce urmează să fie acordat la cerere anual. 

28 aug. 2016, 11:41
PROIECT DE LEGE. Pensionarii ar putea încasa cea de-a 13-a pensie. Cine va beneficia de acest venit

Parlamentarii, imediat ce se întorc din vacanţă, au în plan această propunere bombă, respectiv un proiect de lege care prevede introducerea celei de-a 13-a pensii, informează România TV

Citeşte şi PROMISIUNI ELECTORALE: Planurile PSD şi PNL cu pensiile şi salariile românilor

De acest drept ar urma să beneficieze pensionarii care au drept de pesnie la un nivel sub salariul mediu brut, iar cea de-a 13-a pensie va fi acordată la cerere. Cuantul pensiei ar urma să fie, potrivit proiectului de lege, la nivelul unui salariu minim brut. 

Citeşte şi Pensia medie în România a fost de 931 de lei în iulie 2016, cu peste 5% faţă de iulie 2015

Inţiativa aparţine unui grup de 34 de parlamentari de la PSD şi UNPR (partid care a fost absorbit de PMP). Proiectul prevede acordarea anual, la cerere, a celei de-a 13-a pensie pentru persoanele cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie şi care nu realizează alte venituri. Proiectul a fost respins de Senat şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca for decizional.