Proiect de lege: Elevii pot fi testați antidrog la școală, iar refuzul îi poate trimite după gratii

Parlamentarii pregătesc o modificare și completare a Legii 194/2011 privind combaterea drogurilor. Proiectul de lege prevede posibilitatea testării antidrog pentru elevi în școli și la evenimente atunci când se bănuiește că acolo se consumă droguri și pedepsirea celor care refuză.

14 sept. 2022, 13:34
Proiect de lege: Elevii pot fi testați antidrog la școală, iar refuzul îi poate trimite după gratii

Doi deputați bistrițeni, Bogdan Ivan Gruia și Daniel Suciu, au întocmit un proiect de lege care permite testarea antidrog în școli.

Dacă va fi adoptată, legea va permite polițiștilor să desfășoare controale inopinate la școli sau la evenimente atunci când se bănuiește că acolo se consumă droguri. În cadrul controalelor, polițiștii pot inclusiv să îi testeze pe cei prezenți, scrie Bistrițeanul.

Citeşte şi: Bani mai mulţi pentru elevii care obţin premii la concursurile internaţionale şi la olimpiadele naţionale

Școlile și organizatorii de evenimente considerate „zone de risc” vor avea obligația de a asigura punerea în aplicare a acestor măsuri. Mai mult, dacă directorii școlilor sau organizatorii de evenimente încearcă să împiedice controlul riscă înschisoare de la 1 la 5 ani.

Citeşte şi: O fată de 17 ani s-a urcat drogată la volan şi a provocat un accident rutier grav. Fratele ei a murit

De asemenea, proiectul de lege prevede că refuzul persoanelor de a se supune testării în cadrul controlului operativ inopinat constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.