Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT depus de partidul premierului ungar Viktor Orban. Asociaţiile pentru drepturile omului fac presiuni pentru retragerea proiectului

Partidul ungar de guvernământ Fidesz a propus un proiect de lege care interzice în şcoli diseminarea de conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea, informează Reuters.

11 iun. 2021, 16:21
Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT depus de partidul premierului ungar Viktor Orban. Asociaţiile pentru drepturile omului fac presiuni pentru retragerea proiectului

Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT. Deputaţi Fidesz au depus un amendament la legea care pedepseşte pedofilia care prevede ca tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani să nu li se prezinte în şcoli informaţii referitoare la pornografie şi niciun alt conţinut care încurajează schimbările de sex ori homosexualitatea. Parlamentarii au prevăzut, totodată, în proiect crearea unei liste a organizaţiilor autorizate să predea lecţii de educaţie sexuală în şcoli.

Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT. Presiuni din partea asociaţiilor pentru drepturile omului pentru retragerea proiectului

Această iniţiativă nu a rămas fără replică din partea asociaţiilor pentru drepturile omului, care au cerut Fidesz să retragă proiectul. Háttér (Fundal), una dintre cele şapte grupuri pentru drepturile omului, face o paralelă între iniţiativa Fidesz şi legea împotriva propagandei gay din Rusia.

Citeste si Videoclipul controversat care a împărţit lumea în două tabere. Ce se află în imagine: extraterestru sau fantomă? – VIDEO

Proiectul Fidesz poate limita drastic libertatea de exprimare şi drepturile copiilor, pune în pericol sănătatea mintală a tinerilor (din comunitatea) LGBTQI şi îi împiedică să aibă acces la informaţii şi susţinere”, a avertizat într-un comunicat asociaţia Háttér (Fundal).

Legea din 2013 din Rusia interzice „propaganda în favoarea relaţiilor sexuale netradiţionale” în rândul tinerilor, aminteşte Reuters.

În Ungaria, căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este recunoscută. De asemenea, doar cuplurile heterosexuale au dreptul de a adopta copii. După ce economia a fost puternic afectată de pandemie, guvernul lui Viktor Orban a redefinit în Constituţie căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie, a interzis adopţiile de către cupluri de acelaşi sex şi a eliminat statutul legal al persoanelor transgender.

Citeste si Acropola din Atena, construcție de patrimoniu mondial, pe cale de a fi distrusă într-o manevra de marketing. „E înconjurată de beton și asfalt. Este scandalos”