Proiectul de lege privind imunizările în România, supus dezbaterii publice

Publicat: Miercuri, 15 Aprilie 2015 19:37 // Actualizat: Miercuri, 15 Aprilie 2015 19:37 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul Legii vaccinării la care lucrează în prezent Ministerul Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

Proiectul Legii vaccinării la care lucrează în prezent Ministerul Sănătății va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării.

În elaborarea proiectului, MS va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, precizarea Ministerului Sănătății vine în contextul unor informații difuzate privind proiectul Legii vaccinării.

Citeşte şi: OMS: Populaţia ar trebui să se vaccineze OBLIGATORIU împotriva a şapte boli. Care sunt acestea

"Ministerul Sănătății precizează încă o dată că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării", subliniază sursa citată, precizând că "în proiectul MS nu se vor impune sancțiuni cu închisoarea pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor".

MS atenționează asupra riscului reapariției unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat și Organizația Mondială a Sănătății. Un exemplu este poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, care reapare prin refuzul vaccinării.

Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion și hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării, mai precizează comunicatul.

Citeşte şi: De ce refuză părinţii VACCINAREA OBLIGATORIE la copii. PERICOLELE sunt incredibile FOTO

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 apr 08:02
Răspunde | Votează email 0 email
nae
Nici guvernul,nici ministerul sănătăţii,nici domnul Bănicioiu în persoană nu îmi poate dicta să îmi vaccinez copilul,adică să-l supun unor grave consecinţe pentru o presupusă imunizare şi un presupus bine făcut societăţii.Rog toţi părinţii să reacţioneze astfel ne vom pierde dreptul de a decide asupra viitorului copiilor noştri.
16 apr 00:40
...va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. Citește mai departe…

...
15 apr 22:40
...cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
15 apr 20:21
Răspunde | Votează email 0 email
Nadina
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
[email protected]
15 apr 20:11
...la care lucrează în prezent Ministerul Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
15 apr 19:54
...cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. Citește mai departe…   ...
15 apr 19:50
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
15 apr 19:50
...în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. Citește mai departe… Citeste mai departe: Proiectul de lege privind imunizările în România, supus dezbaterii publice...
15 apr 19:43
...în domeniu È™i va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice. Citește mai departe… Related ...
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H