Proiectul prin care Avocatul Poporului primeşte pensie la nivelul judecătorilor CCR şi poate cumula pensia cu salariul, adoptat

Publicat: Miercuri, 13 Iunie 2018 14:14 // Actualizat: Miercuri, 13 Iunie 2018 14:14 // Sursa: romaniatv.net

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 182 de voturi "pentru", 82 de voturi "împotrivă" şi 10 abţineri, proiectul de lege prin care pensia Avocatului Poporului se stabileşte la nivelul celei a judecătorilor Curţii Constituţionale (CCR) şi care îi permite acestuia cumularea pensiei de serviciu cu indemnizaţia, informează news.ro.

"Avocatul Poporului, precum şi persoanele care au exercitat funcţia de Avocat al Poporului, îndeplinind condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională la data pensionării sau recalculării pensiei anterior acordate, beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale. Pensia de serviciu poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare", se arată în modificarea legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatului Poporului.

Senatul a adoptat, pe 27 iunie anul trecut, cu majoritate de voturi, modificările la Legea de organizare şi funcţionare a Avocatului Poporului, potrivit cărora persoana care va îndeplini această funcţie va avea rang şi indemnizaţie de ministru şi pensie egală cu a judecătorilor de la Curtea Constituţională (CCR).

Actul normativ prevedea că "funcţia de Avocat al Poporului este asimilată ca rang şi salarizare cu funcţia de ministru".

În ceea ce priveşte pensia Avocatului Poporului, legea prevedea că acesta "beneficiază de pensie calculată şi stabilită în aceleaşi condiţii cu cea a judecătorilor Curţii Constituţionale (...) Pensia de serviciu astfel stabilită poate fi cumulată cu indemnizaţia pentru mandatul în curs de exercitare".

Actul normativ prevede şi faptul că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a judecătorilor de la Curtea Constituţională, iar dacă în urma actualizării rezultă o pensie de serviciu mai mică, Avocatul Poporului îşi păstrează pensia aflată în plată.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Avocatul Poporului pensie Avocatul Poporului salariu avocatul poporului
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
16 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H