Proiectul românesc I Love Velo a câştigat premiul National Energy Globe, „Oscarul pentru mediu”

Proiectul ”I Love Velo” al Asociației Green Revolution și Raiffeisen Bank a câștigat premiul NAȚIONAL Energy Globe, cea mai importantă distincție eco din lume, considerat "Oscarul pentru mediu".

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 17:32
Proiectul românesc I Love Velo a câştigat premiul National Energy Globe, „Oscarul pentru mediu”

I`Velo este singurul proiect de acest fel selectat din România, de juriul competiției, dintre alte noua înscrise din țara noastră. I`Velo este cel mai mare program de bike sharing din România, și iată, acum este recunoscut și pe plan internațional.

„Suntem foarte fericiți pentru că am reușit, împreună cu partenerii noștri, să punem pe picioare programul I`Velo în România, program care se bucură de un așa de mare succes. Iar acum I Love Velo este recunoscut și pe plan internațional prin această importantă distincție. Premiul reprezintă o recunoaștere a impactului pozitiv pe care îl are un asemenea proiect asupra mediului înconjurător. Îl datorăm celor 550.000 de utilizatori I`Velo, partenerilor și tuturor celor care ne-au susținut în implementarea celui mai important proiect de bike-sharing din România”, a declarat Raluca Fişer (foto mijloc), președintele Asociației Green Revolution.

Energy Globe Awards este cea mai prestigioasă distincție internațională, care se acordă anual, pe domeniul sustenabilității și al dezvoltării durabile. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 25 noiembrie la Wels, în Austria, în cadrul unei gale de proporții.

„Faptul că am câștigat premiul Energy Globe pentru România dovedește că I`Velo este un proiect unic în țară prin efectele lui. Iar cel mai vizibil dintre ele este acela că tot mai mulți oameni își lasă mașinile acasă și folosesc bicicletă. Tocmai de aceea, premiul nu este doar al nostru, ci și al celor 550.000 de oameni care s-au plimbat cu bicicletele noastre de când am pornit proiectul”, a declarat Corina Vasile (foto dreaptă), director de comunicare la Raiffeisen Bank.

Juriul Energy Globe Awards a premiat proiectul I`Velo al Asociației Green Revolution și Raiffeisen Bank pe bază următoarelor criterii:

-sustenabilitatea și eficientă proiectului;

-aspectele inovative ale proiectului, în funcție de standardele tehnologice și circumstanțele din regiune;

-costuri/beneficii: descrierea aspectelor economice și sociale;

-potențialul de a fi implementat și în alte regiuni;

-compatibilitatea cu mediul: în special în privință emisiilor de CO2 și a protecției mediului.

”Este datoria și responsabilitatea noastră să ne asigurăm că tinerii noștri vor avea un mediu intact maine”. Acestea sunt cuvintele cu care Wolfgang Neumann a lansat premiile Energy Globe World pentru Sustenabilitate în anul 1999.

Proiectele pentru protejarea resurselor, și care implică energiile regenerabile, sunt trimise anual de peste tot din lume. Premiile au că scop prezentarea proiectelor sustenabile de succes unei audiențe cât mai mari, având în vedere că multe dintre problemele noastre legate de mediu au deja soluții bune, fezabile. În fiecare an, aproximativ 800 de proiecte și inițiative din întreagă lume sunt trimise pentru a fi analizate de juriul din această competiție, la categoriile Pământ, Foc, Apa, Aer și Tinerețe.

Premiile Energy Globe sunt acordate anual în cadrul unei mari găle de televiziune. Până acum, gală a fost organizată în Japonia, Canada și Parlamentul European de la Bruxelles. Printre celebritățile care au prezentat până acum aceste premii se număra Mihail Gorbaciov, Pețer Falk (Columb), Robbin Gibb (Bee Gees), Martin Sheen sau Nigel Kennedy.  

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din România

I’Velo este primul și cel mai mare proiect național de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.  Citeşte mai mult pe green-report.ro.