Proiectul USR privind impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, SCOS de pe ordinea de zi. Nu renunţă la propriile pensii

Conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor a decis joi să scoată de pe ordinea de zi a plenului reunit iniţiativa legislativă a USR privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În plen va fi votat din nou proiectul care impozitează pensiile speciale cu până la 85 la sută în aşa fel încât să poată fi taxate şi pensiile parlamentarilor.

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 09:47
Proiectul USR privind impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, SCOS de pe ordinea de zi. Nu renunţă la propriile pensii

Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensie specială. Majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu doar 10%, deoarece sunt mai mici de 7.000 de lei.

Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate, conform Digi24.

Augustin Zegrean crede că impozitarea pensiilor ar putea pica la CCR: „E ca pe vremea chiaburilor”

Proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scos de pe ordinea de zi, însă la şedinţa de azi va fi discutat şi votat proiectul privind impozitarea pensiilor speciale, care a fost adoptat miercuri.

„Așa cum știți, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Președintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineață (joi dimineață – n.r.) va face sedința, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituțională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România”, a spus miercuri liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Cu cât scade cea mai mare pensie specială din România. Ce bani pierd Tudorel Toader, Dorneanu sau Augustin Lazăr

Votul de azi vine după ce, miercuri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Conform actului normativ, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Eugen Teodorovici, iniţiatorul legii de supraimpozitare a pensiilor, anunţ ŞOC: „Va cădea la Curtea Constituţională”