Propaganda Kremlinului se laudă cu teroarea la care sunt supuşi civilii ucraineni pentru a-l forţa pe Zelenski să negocieze VIDEO

Propagandiştii ruşi recunosc că planul lui Putin este de a teroriza populaţia civilă a Ucrainei cu scopul de a-l atrage pe Zelenski în negocieri, astfel încât armata rusă să câştige timp pentru a se replia şi a-şi întări poziţiile.

22 nov. 2022, 12:24
Propaganda Kremlinului se laudă cu teroarea la care sunt supuşi civilii ucraineni pentru a-l forţa pe Zelenski să negocieze VIDEO

Zahar Prilepin, un cunoscut propagandist rus, a recunoscut în emisiunea Olgăi Skabeeva faptul că Vladimir Putin şi armata Kremlinului urmăresc ca prin bombardamente repetate să distrugă infrastructura ucraineană şi să terorizeze populaţia, astfel încât Volodimir Zelenski să se vadă nevoit să participe la negocieri de pace.

Acesta vorbește despre înfrângerile militare ale armatei ruse, precum și despre atacurile cu rachete ale Moscovei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Prilepin a recunoscut că în acest moment Federația Rusă nu are potențial ofensiv, așa că este nevoită să terorizeze populația civilă a Ucrainei cu bombardamente pentru a forța Kievul să intre în negocierile de care au nevoie.

„Sunt pentru demolarea sistemului politic de la Kiev, sunt pentru înlocuirea lui Zelenski”, spune Prilepin.

În același timp, însăși Skabeeva admite că este puțin probabil ca Zelenski să întrerupă cursul de succes al campaniei militare a Ucrainei de dragul negocierilor cu Federația Rusă.

Citeşte şi: OMS lansează un avertisment sumbru: „Iarna aceasta va pune în pericol vieţile a milioane de oameni în Ucraina”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un mesaj transmis marţi, că în timp au existat multe ameninţări la adresa libertăţii poporului ucrainean şi chiar a existenţei sale, dar oamenii au reuşit să le depăşească.

”Trupele noastre aeropurtate, ca toate forţele defensive ale Ucrainei, au plătit un preţ extrem de mare ca poporul nostru să îşi păstreze libertatea. Mii de bărbaţi şi femei ucraineni au murit luptând pentru ţara noastră. Trebuie să ne amintim de ei mereu. Trebuie să le omagiem întotdeauna curajul şi sacrificiul de sine”, a afirmat el, potrivit News.ro.

Preşedintele Ucrainei a arătat că a vorbit, în Adunarea Parlamentară a NATO, despre contribuţia ţării sale la protejarea libertăţii şi valorilor europene.

El a făcut apel la ţările Alianţei să acţioneze pentru a fi implementată Formula de Pace Ucraineană, care ”poate garanta pace şi justiţie pentru Ucraina şi pentru întreaga comunitate euro-atlantică”. Totodată, el a cerut parlamentelor statelor membre NATO să adopte o decizie pentru a numi Rusia ”stat terorist”.

Citeşte şi: Vicepreşedintele parlamentului lituanian cere implicarea NATO la graniţa cu Ucraina: „O astfel de îmbunătăţire nu ar însemna escaladarea războiului cu Rusia, ci dimpotrivă”