Propagandiștii ruși acuză Ucraina că pregătește un atac surpriză în Transnistria

Rusia se teme de un atac surpriză al Ucrainei în Transnistria. Propaganda rusă susține că în hangare din regiunea Odesa ar staționa trupe și echipamente militare gata de atac.

03 mai 2023, 16:57
Propagandiștii ruși acuză Ucraina că pregătește un atac surpriză în Transnistria

Propagandiștii ruși acuză Ucraina că aduce mii de militari în Odesa pentru a pregăti o provocare împotriva Transnistriei, scrie ziare.com, citând canalul rus Russia Today.

Citește și: Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. ”Un atac terorist planificat”

Propagandiștii ruși susțin că de la începutul lunii martie, în așezările de frontieră Dachne, Kameanka și Rozdilna din regiunea Odesa, autoritățile locale ar fi predat trupelor ucrainene hangare pentru depozitarea produselor agricole pentru „staționarea de trupe și echipament”. Rușii săun că circa 4.000 de militari s-ar ascunde în hangare în Odesa si că de aici se pregătesc atacuri în direcția Tiraspol. Atacurile ar urma să aibă loc în perioada 9-15 mai, spun aceștia.

Citește și: Atac cu drone pe un aerodrom rusesc aflat lângă granița cu Ucraina. Rusia anunță că o aeronavă a fost distrusă

A doua direcție a atacului din 9 mai este capturarea depozitelor cu muniție din satul transnistrean Cobasna, mai scrie sursa citată.