Propagandistul Kremlinului cere executarea generalilor care au permis retragerea din Ucraina: „Mulţi şefi în uniformă, comandanţi nu pot să le spun, merită împuşcaţi”

Realizatorul TV Vladimir Soloviov, unul dintre propagandiştii favoriţi ai președintelui rus Vladimir Putin, cere ca generalii care au permis retragerea trupelor din teritoriile din Ucraina să fie demişi, "unii chiar împuşcaţi".

13 sept. 2022, 11:26
Propagandistul Kremlinului cere executarea generalilor care au permis retragerea din Ucraina: „Mulţi şefi în uniformă, comandanţi nu pot să le spun, merită împuşcaţi”

Vladimir Soloviov i-a atacat dur generalii ruşi. El a răbufnit pe Telegram, unde a spus că poate da chiar câteva nume de generali ruşi care nu mai au ce căuta pe front.

Propagandistul Kremlinului cere executarea „şefilor în uniformă” care au permis retragerea din Ucraina

Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume„, a scris el pe contul său de Telegram.

Soloviov a susținut anterior atacul lui Putin asupra Ucrainei. La scurt timp după declanșarea invaziei Rusiei în februarie, Soloviov a anunțat că a fost inclus pe o listă a persoanelor vizate de sancțiuni internaționale, scrie Business Insider.

De la începutul lunii septembrie până acum, armata ucraineană a reuşit să ia încapoi 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul ucrainean aflat sub ocupaţie rusă, a anunţat președintele Volodimir Zelenski, în mesajul său din cursul nopții. Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite susține că Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov. Militarii ucraineni au ajuns până la granița cu Rusia, pentru prima oară de la începutul invaziei.

Citeste si Rusia dă ultimatul Ucrainei: Dacă nu acceptă, Moscova va accepta doar predarea necondiţionată a Kievului

Ministerul rus al Apărării confirmă retragerea

Ministerul rus al Apărării a confirmat că forțele sale se retrag din unele zone din regiunea Harkov, potrivit BBC. Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, i-a îndemnat pe locuitorii satelor Zhuravlevka și Nekoteievka, care au rămas încă în așezări, să își părăsească temporar locuințele. Cele două localități sunt la mai puțin de 50 de km de orașul ucrainean Harkov.

Astăzi am mers la Zhuravlevka pentru a vedea cu ochii mei care este situația de la graniță. Situația în sat este dificilă, dar toate serviciile sunt la locul lor: șeful, DND [garda populară voluntară], forțele de ordine și poliția de frontieră. Continuăm să îi convingem pe oamenii care au rămas încă în Zhuravlevka și Nekoteievka să își părăsească temporar casele. Și vom continua să facem acest lucru până când vor fi convinși. În viitorul apropiat, vom începe să livrăm materiale de construcție pentru a începe să închidem contururile caselor distruse și să conectăm unitățile de încălzire”, a scris el pe canalul său de Telegram.

Propaganda rusă încearcă din răsputeri să ascundă amploarea eșecului. reacţia Kremlinului a venit abia după trei zile de la victoria ucrainenilor. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a fost cât se poate de previzibil: Rusia nu se va opri înainte de a-şi îndeplini toate obiectivele stabilite.

La rândul său, Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a scris pe Telegram că este sigur de victorie și cere Ucrainei să cedeze acum. În caz contrar, condițiile pe care Moscova le va pune Kievului vor și mai dure.

Citeste si Zelenski cere ca Rusia să fie declarată stat-sponsor al terorismului şi ca UE să decidă un nou pachet de sancţiuni