Propovăduitorul sexului liber a renunţat la orgii după ce nevasta lui s-a culcat cu 200 de bărbaţi

Lui John Williamson i-a plăcut să fie supranumit şi "Mesia sexului". Proprietatea lui din Malibu, Sandstone Retreat, a atras cel puţin 500 de swingeri, de la vedete de la Hollywood şi intelectuali străluciţi şi până la femei simple, fără ocupaţie, iar soţia lui s-a culcat cu 200 de bărbaţi.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 13:04

La Sandstone Retreat s-au perindat sute de femei şi bărbaţi, de-a lungul anilor: Medici, profesori universitari, avocaţi, artişti de la Hollywood, dar şi simple neveste. Într-o atmosferă de lux, cu încăperi spaţioase, iluminate de candelabre imense şi încălzite de focurile din şeminee, departe de ochii lumii, toţi aceşti oameni aveau un lucru în comun – nuditatea. Dar aceasta a fost doar începutul.

Se întâmpla la sfârşitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70. Oaspeţii de la Sandstone Retreat, între care cântăreţul Bobby Darin şi soţia sa, actriţa Sandra Dee, precum şi Rat Packers Sammy Davis Jr, Peter Lawford şi Joey Bishop au trecut repede la orgii. Sexul în doi, sexul în grup şi swinger-ul s-au transformat repede într-o pasiune comună. Experimentul s-a numit „dragoste liberă”, scrie Daily Mail. 

Iniţial un inginer de rachete spaţiale care a lucrat la NASA, la proiectul Polaris, John Williamson a simţit la un moment dat nevoia să „evadeze” din viaţa obişnuită şi să încerce altceva. Încurajat şi de soţia lui, Barbara, care milita pentru eliberarea sexuală totală, a fondat la reşedinţa lui din Topanga Canyon un refugiu pentru sexul liber, pentru oamenii fără inhibiţii şi, în mod sepcial pentru cuplurile fără inhibiţii.

Adulter consensual

John a murit la sfârşitul lunii martie, de cancer, la vârsta de 80 de ani. Poveştile au rămas însă. Supravieţuitorii lui susţin că John nu ar fi avut niciodată intenţia să organizeze orgii. Dar lucrurile au luat de multe ori această întorsătură.

Ideea pe care au încercat să o promoveze John şi soţia lui a fost cea a „adulterului consesual”, care, în opinia lor, „ar fi împiedicat cuplurile să trişeze”, a explicat Gay Talese, scriitor şi „participant observator” la ceea ce se petrecea acolo, scrie Daily Mail. El a scris o carte în 1980 despre revoluţia sexuală, intitulată „De ce nevasta vecinului”. A fost un best-seller, iar Sandstone a fost marcat pe hărţile multor americani.

Barbara Williamson are acum 74 de ani şi se ocupă de un sanctuatr al vieţii sălbatice în Nevada. „Noi ne-am dat seama că o căsătorie tradiţională nu poate să dureze la nesfârşit, pentru că doi oameni nu pot să îşi ofere tot ce ar avea nevoie. Aşa că am pus bazele unei căsnicii mai mari”, a povestit ea. Întrebată câţi parteneri a avut, ea a recunoscut că au fost „aproximativ 200”. A ţinut să precizeze că ea şi John au avut 47 de ani de căsnicie şi nu s-au înstrăinat unul de celălalt.

Întânirile sexuale aveau loc de joi până duminică inclusiv. De-a lungul timpului, prin acea casă s-au perindat 4.600 de persoane. Erau aproximativ 500 de membri permanenţi ai „clubului”, care plăteau o taxă de 200 de dolari pentru a intra în comunitate şi o cotizaţie lunară de 20 de dolari.  Au renunţat la aceste întâlniri în 1995, când au fondat parcul pentru viaţa sălbatică şi s-au mutat în Nevada.