Proprietăţile minune ale nucilor

Specialiștii în domeniu spun că nucile sunt o sursă importantă de acizi grasi. Ele au în compoziție omega 6, omega 3 și acid oleic. De asemenea, nucile sunt bogate și în săruri minerale precum potasiu, fosfor, cupru, zinc, calciu, magneziu, fier, seleniu și iod.

RomaniaTV.net
16 aug. 2016, 08:49
Proprietăţile minune ale nucilor

Pe de altă parte, este bine de ștut că acestea conțin și cantități impresionate de vitamina C, E și de caroten, dar și vitamine din complexul B. Așa că, din alimentația ta nu ar trebui să lipsească acest aliment atât de benefic pentru sănătatea ta.

Te scapă de negi

Am o veste grozavă. Nucile te scapă de o problem extreme de inestetică și care pare că nu mai poți scăpa: negii. În acest sens,  iată ce trebuie să faci: freacă zona afectată, de două ori pe zi, timp de câteva minute, folosind coajă de nucă verde. Acest proces trebuie repetat timp de câteva săptămâni până când negul/negii dispare/dispar.

Citeşte şi  Ce se întâmplă cu tine dacă bei ceai de nuci

Reduc riscul de diabet cu 30%

Una dintre proprietățile benefice pentru organism este și faptul că nucile reduc riscul de diabet de tip 2. Sunt studii care au demonstrate că acesta se diminuează cu 30% la persoanele care obișnuiesc să consume 30 de grame de nuci pe zi. Așa că acesta este încă un motiv în plus pentru care și tu ar trebui să consumi nuci.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro