Propunere inedită a Primăriei Arad. Terasele să fie deschise până pe 31 decembrie

Primăria Arad va propune prelungirea perioadei de funcționare a teraselor până pe 31 decembrie, în condițiile în care, conform reglementărilor actuale, acestea ar trebui să se închide pe 31 octombrie.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 16:32
Propunere inedită a Primăriei Arad. Terasele să fie deschise până pe 31 decembrie

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a declarat, luni, faptul că măsura vine în contextul în care activitățile agenților economici care au terase au avut de suferit în urma măsurile luate de autorități cu scopul limitării coronavirusului, conform Agerpres.

Citește și: Oamenii care nu poartă mască vor putea fi detectaţi prin intermediul unei aplicaţii a unei companii româneşti

”În această perioadă dificilă pentru toată lumea şi implicit pentru agenţii economici, am propus ca în prima şedinţă a Consiliului Local Municipal să aprobăm prelungirea perioadei în care terasele vor putea funcţiona în exterior. La fel vor rămâne şi străzile pe care le-am făcut pietonale pe perioadă determinată. În plus, vrem ca procedura de prelungire a activităţii economice să fie cât mai simplă şi să nu fie nevoie de avize suplimentare”, a declarat primarul.

În Arad, strada 1 Decembrie 1918 şi alte câteva segmente de drum au fost închise traficului în ultimul an, pentru a permite ca zonele respective să devină pietonale, cu amplasarea de mese şi umbrele de către agenţii economici.

Aceste zone ar fi trebuit, de asemenea, să redevină circulabile pentru autoturisme la 1 noiembrie, însă vor rămâne pietonale cel puţin până la 31 decembrie.