Propunerea de amânare a parlamentarelor îşi continuă traseul: A fost trimisă să ia avize de la Guvern, Consiliul Legislativ şi CES

Propunerea legislativă a deputatului independent Adrian Dohotaru de amânare a alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie 2021 a intrat în circuitul legislativ, fiind trimisă de Biroul permanent al Senatului pentru avize la Guvern, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 19:47
Propunerea de amânare a parlamentarelor îşi continuă traseul: A fost trimisă să ia avize de la Guvern, Consiliul Legislativ şi CES

„Acest proiect a fost pe ordinea de zi a Biroului permanent de azi. A fost trimis pentru avizare la Guvern, Consiliul Legislativ, Consiliul Economic şi Social. Potrivit procedurii, aceste instituţii trebuie să răspundă într-un termen de maxim 30 de zile. Acest proiect este, în procedură, în derulare. Pe de altă parte, avem procedură în derulare pentru alegerile a căror dată a fost stabilită pentru 6 decembrie. Există o îngrijorare în rândul opiniei publice în legătură cu condiţiile în care se desfăşoară alegerile. În ultimul timp, numărul cazurilor de COVID este foarte mare. E o îngrijorare firească. Acest virus nu cruţă pe nimeni şi de aceea este nevoie de măsuri de precauţie. Suntem deocamdată în calendarul de alegeri pentru 6 decembrie, vedem în funcţie de evoluţie dacă se pune problema sau nu de amânare a alegerilor”, a afirmat, luni, Cazanciuc, după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Marcel Ciolacu anunţă în ce condiţii ar vota PSD amânarea alegerilor parlamentare: „Atunci e oportun să amânăm alegerile”