Propunerea lui CTP după alegeri: „Să existe răspundere penală a partidelor pentru înşelăciune”

Cristian Tudor Popescu a avut o primă reacție după alegerile parlamentare de duminică. Jurnalistul are o propunere care știe că nu se va vota niciodată și se declară dezamăgit de prezenţa scăzută la vot.

07 dec. 2020, 10:27
Propunerea lui CTP după alegeri: „Să existe răspundere penală a partidelor pentru înşelăciune”

Propunerea lui CTP este o lege care să introducă răspunderea penală pentru partide dacă nu îşi respectă promisiunile electorale, dând exemplu construcţia autostrăzii A8, pentru care au fost avansate termene clare.

”E cea mai rea această mică diferență la nivelul primelor două partide. Din păcate, rămânem după această zi, cu rezistența scăzută a poporului român. Am fost capabili de niște elanuri formidabile, după care acest elan se stinge în momentul cel mai important. Aceasta era marea miză. Se putea întâmpla ca pentru prima dată PSD să piardă alegerile parlamentare, dar nu a făcut-o nici după 30 de ani. Au câștigat fiecare scrutin” a spus CTP la ProTV.

Propunerea lui CTP: răspunderea penală pentru partide

”Eu am o propunere care nu se va vota niciodată. Să existe răspundere penală pentru înșelăciune. De exemplu, autostrada A8, există lege. S-a avansat un termen de către un partid. Partidul ajunge la guvernare, termenul nu e respectat, atunci partidul răspunde penal pentru infracțiunea de înșelăciune. Așa, cu toate aceste promisiuni făcute fără niciun fel de apăsare, plusări la poker cu națiunea, ar trebui să răspundă partidele”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

 REZULTATE PARȚIALE CAMERA DEPUTAȚILOR:

PSD – 29,8%
PNL- 25,11%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%

REZULTATE PARȚIALE SENAT:

PSD – 30, 2%
PNL- 25,5%
USR PLUS – 15%
UDMR – 6,2%
AUR – 8,8%
PMP – 4,8%
Pro România -4,2%
PER -1,3%

Citeşte şi: Dan Barna a găsit vinovatul pentru rezultatul alegerilor: „Trebuie să ne privim în ochi”