Propunerea unui etician: Internetul ar putea deveni un drept al omului

Publicat: Miercuri, 01 Ianuarie 2020 13:33 // Actualizat: Miercuri, 01 Ianuarie 2020 13:33 // Sursa: romaniatv.net

Eticianul Merten Reglitz este de părere că accesul la internet este un drept uman de bază, fiind indispensabil respectării celorlalte drepturi ale omului şi democraţiilor, informează futurism.com.

Internetul este relativ nou în comparaţie cu alte tehnologii ale comunicării. Cu toate acestea, Internetul a reuşit să transforme fundamental lumea în care trăim. Impactul acestei tehnologii este atât de mare încât eticianul Martin Reglitz, de la Universitatea Birmingham, a propus ca reglementarea accesului la internat să devină un drept fundamental al omului. Reglitz crede că accesul nerestricţional la Internet necenzurat reprezintă un fundament pentru respectarea celorlalte drepturi ale omului şi democratizare.

Potrivit lui Reglitz, împiedicarea accesului la Internet ar trebui să fie considerată o încălcarea a drepturilor omului, mai ales în condiţiile în care unele guverne se folosesc de cenzura internetului pentru a-şi ţine cetăţenii sub control sau chiar blochează total accesul la Internet pentru a ascunde alte încălcări ale drepturilor omului. În aceste condiții, accesul la Internet „nu este doar un lux pentru cei care îşi pot permite aşa, ci este în schimb necesar ca indivizii să îşi ducă vieţile cu un minim de decenţă”, scrie Reglitz. În acest fel, Internetul reprezintă un drept derivat din drepturile la opinie, informare sau organizare.

Aceasta nu este tocmai o idee nouă. În anul 2016, Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite a declarat accesul la internet ca fiind un drept uman fundamental.

Citește și:

Românii n-au încredere în internet. Împreună cu bulgarii suntem pe ultimele locuri UE la cumpărat vacanţe online

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comunicare drepturi fundamentale ale omului Internet
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 ian 11:49
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGU MIRCEA
INTERNETUL POATE FI UN DREPT AL OMULUI , SI CAM NU POATE FI UN DREPT AL OMULUI , CI POATE FI UN DREPT AL CORPORATIILOR , CE PUN LA DISPOZITIE SUPORTUL TEHNIC , PENTRU CA UN COMPUTER SA FUNCTIONEZE CORECT . CEEA CE ESTE FOARTE BINE ! GRATIS , SI COMPUTERUL SA FUNCTIONEZE CORECT ! CEEA CE ESTE UN AVANTAJ FOARTE MARE , CA TOTUL SA FUNCTIONEZE OK ! IN DOMENIUL COMPUTERELOR !
1
EUR
4.8583
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H