Protecţia solară pentru copii

În curând va veni căldura, noi ne vom simţi ca şi cum am sta într-un cuptor, iar razele soarelui îşi vor lăsa urmele pe pielea noastră. Lucrurile stau la fel şi pentru cei mici şi nu trebuie să uităm că de noi depinde siguranţa lor. În magazine găsim tot felul de creme, dar nu este atât de uşor să interpretăm etichetele, să înţelegem ce anume din crema de protecţie solară protejează pielea copilaşilor şi ce anume nu le face bine.

21 mai 2014, 20:19
Protecţia solară pentru copii

Pana si atunci cand scoatem piciul la o simpla plimbare in carucior prin oras nu trebuie sa uitam de nimic: corp, fata, buze etc.

Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi lotiunea solara pentru copilas

Alege o lotiune cu SPF 50. Daca pe eticheta produsului apare un numar mai mare sau esti asigurata ca protectia impotriva radiatiilor solare este totala, esti indusa in eroare de o simpla strategie de marketing. Oamenii de stiinta si chimisti sustin ca eficienta maxima a lotiunii este atinsa atunci cand contine SPF 50.

Citeşte şi Atenţie la vitaminele şi suplimentele pentru copii! Vezi când şi dacă este cazul să le ia copilul tău

Nu achizitiona pentru copil creme solare cu vitamina A. Aceasta este eficienta doar atunci cand provine din consumul de fructe si legume. „Retilinul palmitat”, numele „de eticheta” al vitaminei, poate cauza leziuni la nivelul epidermei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Prima loţiune solară potabilă din lume: o bei şi te protejează de radiaţiile solare