Protecţie în plus pentru România, împotriva coronavirusului. Primul termoscanner a fost instalat la Aeroportul Otopeni VIDEO

Pe aeroportul Otopeni a fost instalat vineri primul termoscanner pentru depistarea călătorilor cu febră, un posibil indiciu privind COVID-19, mai ales în cazul celor care vin din zone cu un număr mare de infecții, precum Italia.

06 mart. 2020, 18:47
Protecţie în plus pentru România, împotriva coronavirusului. Primul termoscanner a fost instalat la Aeroportul Otopeni VIDEO

Contractul de achiziție a fost semnat pe 27 februarie, furnizor fiind o companie din Irlanda. La audierea de miercuri din Parlament, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că primele cinci termoscannere vor ajunge în țară în această săptămână. „Vreau să vă dau o veste bună. Compania care a câştigat licitaţia pentru livrarea celor 35 de termoscannere pentru cele 16 aeroporturi s-a angajat că primele cinci bucăţi vor sosi în România săptămâna aceasta, până vineri. Aşadar, cinci termoscannere vor fi livrate în această săptămână„, a spus Lucian Bode.

Citeşte şi Avertisment OMS despre coronavirus: „Nu există nici o dovadă că virusul îşi va opri răspândirea dacă se va încălzi”

Vineri seara, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a postat pe Facebook un clip cu primul termoscannner instalat pe Aeroportul Henri Coandă, însoţit de următorul text: „Primul termoscanner, în funcțiune pe aeroportul Henri Coandă – fluxul special pentru pasagerii care vin din Italia”. Termoscannerele măsoara temperatura corpurilor pasagerilor, decizia unor analize mai amănunţite privind depistarea posibililor pacienţi cu coronavirus aparâinând medicilor.