Protejează-ţi buzele de ger cu un balsam natural

Buzele au nevoie de îngrijire specială în timpul sezonului rece. Dacă nu ai găsit în magazine produsul perfect pentru pielea ta, care să confere buzelor proprietăți nutritive și hidratante, îți recomandăm două rețete de balsam făcut în casă, care catifelează buzele și le dă un aspect senzual.

RomaniaTV.net
09 ian. 2017, 13:55
Protejează-ţi buzele de ger cu un balsam natural

Preferi un balsam de buze incolor sau unul cu pigment? Nu trebuie să mai cumperi luciu de buze. Ia ingredientele de care ai nevoie și prepară-ți singură balsamul colorant. Îl poți aplica folosindu-te de o pensulă, o spatulă sau pur și simplu îl poți aplica cu degetul.

Luciu de buze, în pași

Pentru a prepara un balsam incolor, ai nevoie de 35 g ulei de ricin, 1 g ceară de albine și 1 g ceară albă de Carnauba. Aceasta din urmă este o ceară vegetală, care joacă un rol important în omogenizarea celor trei produse. Uleiul și cerurile se topesc pe baie marină.

După ce s-a răcit, cântărește 5 g de amestec și încălzește-l utilizând același procedeu. Dacă vrei ca balsamul să fie colorant alimentar, adaugă și pigment, un vârf de cuțit, nu mai mult.Dacă vrei să fie delicios, mai poți pune și puțină esență comestibilă, cum ar fi de scorțișoară sau de vanilie.Toarnă compoziția în cutiuțe mici și plate, cum sunt cele de farduri, ca să poți aplica mai ușor balsamul pe buze.

Citeşte şi  10 lucruri UIMITOARE pe care le poţi face cu un BALSAM de buze

Balsam cu miere

Ai buzele uscate? Încearcă acest luciu de buze, cu efect puternic hidratant. Îți va catifela buzele și le va face mai atrăgătoare.

Ai nevoie de 10 g ceară de albine, 30 ml de ulei de jojoba și o linguriță de miere. Tot ce ai de făcut este să topești ceara și uleiul pe baie marină, până obții un lichid omogen și limpede, pe care îl lași la răcit.

Încălzește mierea la aproximativ 30 ͦC, adaugă amestecul de ulei și ceară și amestecă totul, până se răcește balsamul. Îl poți păstra într-un borcănaș, la temperatură joasă.

Iată cele două ingrediente-minune împotriva ridurilor