Protest al angajaţilor şcolilor de şoferi din Târnăveni împotriva mutării examenelor practice la Târgu Mureş

În jur de o sută de persoane, angajaţi ai celor cinci şcoli de şoferi şi candidaţi din municipiul Târnăveni, au protestat, joi dimineaţa, împotriva deciziei de desfiinţare a centrului de susţinere a probei practice la examenul de obţinere a permisului auto şi mutarea acestuia la Târgu Mureş.

11 ian. 2018, 08:23
Protest al angajaţilor şcolilor de şoferi din Târnăveni împotriva mutării examenelor practice la Târgu Mureş

Primăria Târnăveni a anunţat că, în urma solicitării primite din partea celor cinci şcoli de şoferi din municipiu, adresată în numele a 17 instructori auto şi al candidaţilor la obţinerea permisului auto, a aprobat protestul şi chiar se raliază respectivei acţiuni.

Protestul a avut loc în urma anunţării intenţiei Instituţiei Prefectului – judeţul Mureş care vizează eliminarea municipiilor Târnăveni, Sighişoara şi Reghin de pe lista centrelor de susţinere a probei practice la examenul de obţinere a permisului auto, singurul centru rămas fiind la Târgu Mureş.

„Aducem în atenţia opiniei publice faptul că Primăria şi Consiliul Local al municipiului Târnăveni sunt preocupate în permanenţă de asigurarea unor condiţii de siguranţă şi confort în trafic pentru toţi conducătorii auto, sens în care, în urmă cu numai câteva zile s-au pus în funcţiune patru noi semafoare în zona centrală a municipiului, numărul total al acestora fiind de cinci pe raza oraşului. Această ultimă investiţie le completează pe cele anterioare realizate în infrastructura rutieră a municipiului Târnăveni, fapt care ne determină să afirmăm că oraşul nostru oferă toate condiţiile pentru desfăşurarea în bune condiţii a probei practice la examenul de obţinere a permisului auto”, a anunţat primarul din Târnăveni, Sorin Megheşan, printr-un comunicat de presă.

El a precizat că, pentru rezolvarea situaţiei, a iniţiat o corespondenţă cu prim ministrul României, Mihai Tudose, cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cu Instituţia Prefectului – judeţul Mureş.

„A avut loc, de asemenea, o convorbire telefonică încurajatoare cu domnul Florin Cătană, comisar-şef şi director al Direcţiei permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului de Interne, în care s-a obţinut promisiunea că problema Târnăveniului va fi rezolvată”, a precizat Sorin Megheşan.

Citeşte şi Şcoala de şoferi 2018: Ce capcane să eviţi. Care sunt documentele de care ai nevoie