Protest al comuniştilor din Republica Moldova: Revoluţie! Alegeri noi! Guvernul la gunoi!

După ce au pichetat Procuratura Generală şi postul public de televiziune, activiştii şi deputaţii PCRM s-au mutat, vineri, în faţa Parlamentului.

RomaniaTV.net
27 sept. 2013, 09:36
Protest al comuniştilor din Republica Moldova: Revoluţie! Alegeri noi! Guvernul la gunoi!

De data aceasta însă, în fruntea manifestanţilor s-a aflat liderul partidului, Vladimir Voronin. Aproximativ 200 de oameni au protestat pentru a cere demisia Guvernului şi a alegeri anticipate pe motivul că parlamentarii au sărăcit poporul cu faptele lor de corupţie, potrivit România TV

Prezent la manifestaţie, liderul comunist Voronin a luat cuvântul însă a avut un mesaj greu de înţeles: „Eu…da…voi pleca. Deocamdată aici…deocamdată, aici… Ei ne-au înconjurat ca să nu putem fi văzuţi. Noi îi vom ajuta!”…

La rândul său, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a declarat că aceste proteste sunt sprijinite din străinătate, însă rămân nesemnificative. „Sunt măsuri speciale întreprinse de anumite forţe din interiorul ţării şi din afara ţării care nu sunt de acord cu cursul care este ales de către Republica Moldova de integrare europeană şi vor ca să-l schimbe.

Citeşte şi Declaraţiile lui Voronin care l-au înfuriat pe Traian Băsescu

Protestul de ieri face parte din aşa-numita „revoluţie de catifea” iniţiată luni de Partidul Comunist pentru a înlătura actuala guvernare şi pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate.