Protest al comunităţii siriene în Capitală: Băsescu să-l expulzeze pe ambasadorul sirian VIDEO

Câteva sute de sirieni au participat sâmbătă, în centrul Capitalei, la un miting de protest faţă de violenţele din ţara lor natală. Ei i-au cerut preşedintelui României, Traian Băsescu, să accepte propunerea de expulzare a ambasadorului Siriei la Bucureşti informează România TV.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 14:31
Protest al comunităţii siriene în Capitală: Băsescu să-l expulzeze pe ambasadorul sirian VIDEO

Protestatarii au scandat contra regimului de la Damasc şi au condamnat masacrul de la Houla de săptămâna trecută, în care cel puţin 108 oameni şi-au pierdut viaţa, inclusiv 49 de copii. Ei au purtat pancarte cu fotografii ale copiilor, victime ale violenţelor la care sunt supuşi sirienii din cauza regimului preşedintelui Assad.

Printre participanţii la miting s-au aflat şi numeroşi copii.

„Comunitatea Siria Liberă are trei mesaje. Primul, către fraţii noştri îndureraţi, omorâţi de 15 luni de forţele asadiste. Al doilea, către revoluţionarii din Siria, care sunt idolii noşti. Noi suntem alături de ei. Al treilea, către preşedintele Traian Băsescu: acceptaţi, domnule Băsescu, propunerea Guvernului de a expulza acest criminal mic (ambasadorul Siriei în România n.r) care reprezintă criminalii mari din Damasc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comunităţii Siriene din România, pentru România TV.

Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat, pentru Mediafax, că manifestaţia, care a fost autorizată, s-a desfăşurat fără incidente, în intervalul 17.00-17.45, pe traseul Piaţa Romană – Bulevardul Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca formă de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Houla.