Protest al sindicatelor în faţa Guvernului: cer majorarea salariului minim

Aproximativ 300 de membri ai CNS Cartel Alfa protestează miercuri în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei. Ei cer, în principal, schimbarea legislaţiei muncii. De asemenea, sindicaliştii cer şi majorarea salariului minim la 1000 lei din 2014.

30 oct. 2013, 12:00
Protest al sindicatelor în faţa Guvernului: cer majorarea salariului minim

Oamenii fluieră din vuvuzele şi scandează lozinci precum: ‘Solidaritate pentru Sănătate!’, ‘Sănătatea moare fără finanţare!’.

„La protestul de astăzi (miercuri – n.red.) participă în special sindicalişti de la Federaţia Solidaritatea Sanitară, precum şi din sectorul de asigurări şi bănci, dar şi din cadrul APIA. Oamenii doresc în principal modificarea legislaţiei muncii şi acordarea măsurilor de protecţie socială pentru salariaţii care îşi pierd locurile de muncă. În plus, solicităm ca reforma din sectorul sanitar să se realizeze în interesul pacienţilor şi al cadrelor medicale”, a declarat Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară.

Potrivit aprobării primite de la Primăria Capitalei, protestul urmează să se încheie la ora 15,00.

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anunţat într-o conferinţă de presă din luna septembrie că aproximativ 150 de membri ai confederaţiei sindicale vor protesta săptămânal în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei.

„Noi am fixat calendarul de proteste până în luna decembrie 2013, însă este posibil ca acţiunile revendicative să continue şi după această dată dacă Guvernul nu va găsi soluţii pentru problemele semnalate”, a afirmat Bogdan Hossu.

VEZI SI:Peste 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa Prefecturii Constanţa