Protest al unor elevi din Timişoara faţă de comasarea şcolii. Directoarea a demisionat

Aproximativ 300 de elevi din cadrul Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara au cerut, în timpul protestului spontan, demisia conducerii instituţiei de învăţământ, dar şi anularea deciziei de comasare a Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara cu Colegiul "D. Leonida". În urma protestului, directoarea instituţiei a demisionat.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 14:46
Protest al unor elevi din Timişoara faţă de comasarea şcolii. Directoarea a demisionat

Elevii se opun deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş şi a Primăriei Timişoara de comasare a celor două unităţi de învăţământ şi transferarea Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii din clădirea în care funcţionează acum, amplasată în apropierea centrului oraşului, în cea a Colegiului „D. Leonida”, aflată mai departe de zona centrală, potrivit Mediafax.

Elevii care au ieşit pe holurile şcolii au strigat lozinci precum „Demisia, Demisia!”, „Comasarea voastră nu-i problema noastră” sau „Nu vrem comasare”.

În urma acestui protest, directorul Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Lăcrămioara Huzoiu, şi-a înaintat demisia din funcţie. „Am demisionat pentru că viziunea mea este diferită de cea a colegilor, a elevilor şi a părinţilor. Regulamentul şcolar spune că le este interzis elevilor să organizeze proteste spontane care influenţează în vreun fel desfăşurarea cursurilor. Am anunţat inspectorul şcolar de sector responsabil şi de unitatea noastră de învăţământ. Mai departe, vom vedea ce vom face”, a declarat Lăcrămioara Huzoiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, susţine că s-a decis comasarea celor două şcoli pentru a face, în primul rând, economie la bugetul local, Primăria Timişoara plătind lunar o chirie de circa 3.000 de euro proprietarului clădirii în care funcţionează Grupul Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii, Direcţiei Regionale de Poştă.

„Începând din acest an, Primăria şi Consiliul Local Timişoara sunt cele care organizează reţeaua locală şcolară. Discuţiile avute cu Primăria au fost legate de partea economică. Această chestiune, de a sta în centrul oraşului pe banii statului, nu e egală cu rezultatele naţionale”, a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara şi cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au decis comasarea Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii cu Colegiul „D. Leonida” pentru a reduce costurile pe care Primăria Timişoara le plăteşte pe chirie, respectiv 3.000 de euro lunar.

În plus, reprezentanţii ISJ sunt nemulţumiţi că elevii Grupului Şcolar de Poştă şi Telecomunicaţii nu au o curte a şcolii şi îşi petrec timpul liber din recreaţii într-un parc aflat în apropierea şcolii.