Protest anti-restricţii din maşină. Şoferii au mers bară la bară, claxonând în continuu

Mai mulţi tineri din Bistriţa au ales să protesteze faţă de noile măsuri de restricţie din maşină. Aceştia au străbătut oraşul şi au claxonat în continuu. Oamenii legii au dat amenti în valoare de 48.065 lei.

01 apr. 2021, 11:41
Protest anti-restricţii din maşină. Şoferii au mers bară la bară, claxonând în continuu
Protest anti-restricţii din maşină. Şoferii au mers bară la bară, claxonând în continuu

Protest anti-restricţii din maşină. Poliţiştii şi jandarmii au intervenit miercuri noaptea la un miting auto neautorizat desfăşurat pe raza municipiul Bistriţa, la care au participat aproximativ 60 de autoturisme.

Protest anti-restricţii din maşină. Au fost date amenzi de peste 48.000 de lei

Citeşte şi Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante: M-au obligat să spun că sunt bine EXCLUSIV

Mai mulţi tineri din Bistriţa s-au întâlnit, miercuri seară, în zona Poligonului şi au decis să protesteze după ora 22:00 împotriva noilor restricţii impuse de autorităţi, potrivit observatorbn.ro.  Aceştia au străbătut oraşul cu viteză redusă, cu semnalele de avarie pornite şi claxonând în continuu.

Poliţiştii au legitimat 95 de persoane şi au aplicat amenzi în valoare de peste 48.000 de lei.

„În contextul măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi a interdicţiei privind circulaţia după ora 22,00, au fost legitimate 95 de persoane şi au fost verificate 60 de autoturisme. Au fost aplicate 77 de sancţiuni în valoare de 48.065 lei persoanelor implicate. Poliţiştii desfăşoară în continuare verificări, în vederea identificării şi altor norme încălcate de participanţii la mitingul neautorizat”, a informat IPJ.

Amenzi de peste 264.250 de lei, după protestele anti-restricţii

Citeşte şi Protestatar ameninţat de poliţist: „Bă, nu mai vorbi! Bă, tu nu auzi? Acum te încalec!”. Scene şocante în Gorj

Reamintim că miercuri a fost a cincea zi în care românii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirrea faţă de restricțiile impuse de autorități. Protestele au început din weekend. Jandarmeria Română anunţă că au fost date amenzi în valoare de peste 264.250 de lei.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Române.